Кметът предлага Община Бургас да кандидатства за изграждане на чисто

...
</TD
>Кметът предлага Община Бургас да кандидатства за изграждане на чисто
Коментари Харесай

Строят ново училище в кв. Крайморие и още 2 нови учебни сгради

Кметът предлага Община Бургас да кандидатства за създаване на чисто ново учебно заведение и на още две нови образователни здания. Процедурата, по която се открива опция за това, е по Механизма за възобновяване и резистентност – " Изграждане на нови здания на учебни заведения и детски градини “. Предложенията към този момент са входирани за разглеждане от Общинския съвет на идната този месец сесия.

Новото бургаско учебно заведение ще бъде построено в кв. " Крайморие “ и ще бъде филиал на ОУ " Александър Георгиев – Коджакафалията “. Предвижда се на първи стадий учебното заведение да разполага с 9 класни стаи, профилирани кабинети, физкултурен салон и плувен басейн, зони за административен и спомагателен личен състав, обособени зони в дворното пространство и други При нужда има опция потенциалът му да бъде повишен. Изграждането на новото учебно заведение в кв. " Крайморие “ ще даде опция на учениците да не пътуват всеки ден и ще облекчи потенциала на учебните заведения в центъра на града. За реализацията на обекта е очакван терен, предназначен за просветителни цели, като се планува строителството на новата постройка да се реализира посредством процедура на инженеринг.

Останалите оферти, които ще бъдат подадени по процедурата, са свързани с построяването на още две нови учебни здания - на ОУ " Христо Ботев “ в квартал " Сарафово “ и ППМГ " Акад. Никола Обрешков “/ПГРЕ " Георги С. Раковски “. Новата учебна постройка в кв. " Сарафово “ ще реши казуса с дефицита на задоволително свободни места за учениците там, като усили класните стаи и обезпечи опция за прекосяване то им към едносменен режим на образование.

Община Бургас има и подготвен план за нова постройка в двора на ПГРЕ " Г. С. Раковски “ и ППМГ " Акад. Н. Обрешков “. Тя ще разполага с нови 32 класни стаи, публика с опция за независимо потребление, кътове навън за обществени контакти сред учениците и спорт. Проектът планува още покрити площадки за тенис на маса, затрупан велосипеден паркинг с опция за зареждане на тротинетки, мултифункционални кътове за отмора, открита площадка за отдих през междучасията и занимания навън. Новата постройка ще се употребява от учениците и на двете учебни заведения и това ще даде опция за прекосяване на едносменен режим на образование на ПГРЕ " Г. С. Раковски “ и ППМГ " Акад. Н. Обрешков “.

Община Бургас годишно основава условия за по-пълен обсег на децата и учениците, само че техният брой в последните три години се усилва. Само от 2015 до 2021 година са издигнати общо 10 пристройки към съществуващи учебни заведения или са реконструирани и построени нови образователни здания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР