Кметът на Бургас съобщи, че стартират ремонтни дейности в здравните

...
</TD
>Кметът на Бургас съобщи, че стартират ремонтни дейности в здравните
Коментари Харесай

Добри новини за здравеопазването в бургаските села

Кметът на Бургас заяви, че започват ремонтни действия в здравните служби в селата. Още тази година ще се стартира с най- огромните обитаеми места – тези с над 500 души. Поетапно това ще продължи  и с дребните до цялостното възобновяване на всички, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" Готов съм с програмата за възстановяване на изискванията в здравните служби в селата.

Още тази година ще стартираме ремонтите в най- огромните обитаеми места с население над 500 души, като поетапно ще продължим с дребните до цялостното възобновяване на всички.

Вече съм внесъл програмата в Общински съвет и се надявам, че ще получи поддръжка.

За мен е значимо да ремонтираме здравните служби по този начин, че да са удобни, отоплени, с достъп за трудноподвижни пациенти, с ново обзавеждане и съоръжение.

Убеден съм, че по този начин ще подтикваме общопрактикуващите лекари и експертите да реализират своята активност по- интензивно в дребните обитаеми места, с цел да може и възрастните, и младите фамилии да са по- спокойни.

Започваме с гр. Българово, с. Равнец, с. Маринка и с. Твърдица. Там ще бъде осъществен главен ремонт с полагане на ограничения за енергийна успеваемост, налична среда, обзавеждане и съоръжение на съществуващите пространства. А в селата с под 500 поданици да осигурим най-малко едно помещение с нужното обзавеждане за осъществяване на съвещания или опция за посещаване на екипи от лекари с мобилен здравен кабинет.

В по-малките обитаеми места и сега лекари експерти правят от време на време прегледи по места. Стартирахме тази самодейност взаимно със Сдружението на младите лекари в Бургас.

За обезпечаване на медицински лица по места ще си партнираме с Медицинския факултет и Факултета по здравно обучение и здравни грижи за предложение на здравни услуги, там където сега липсват, най-малко три дни от седмицата по авансово избран график “, написа Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР