Кметът лично следи актуалната ситуация при продължаващия вече втори ден

...
</TD
>Кметът лично следи актуалната ситуация при продължаващия вече втори ден
Коментари Харесай

Над 90 сигнала за паднали дървета и клони в Пловдив

Кметът персонално следи настоящата обстановка при продължаващия към този момент втори ден плевел вятър, чиито пориви доближават до над 100 км/час. Всички общински структури са мобилизирани, с цел да отстраняват навреме нанесените от урагана вреди. Работи се в цялостна съгласуваност с Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

От началото на бурята през вчерашния ден към 17:00 часа досега в " Градини и паркове “ са постъпили над 90 сигнала за паднали дървета и клони. Вследствие на това на обособени места – като кръстовищата на " Коматевско шосе “ с бул. " Никола Вапцаров “ и на ул. " Даме Груев “ с " Пере Тошев “ и други – трафикът беше усложнен. В разнообразни елементи на града са нанесени материални вреди върху паркирани коли.

През последните часове е обявено за паднали дървета върху велоалея на бул. " Санкт Петербург “, пред входа на ДГ " Перуника “, на детска площадка на бул. " Никола Вапцаров “ 117, върху пътното платно на ул. " Стефан Стамболов “ 75. На ул. " Петър Шилев “ 4 при рухване на дърво има и потърпевш човек.

Екипи на предприятието работиха до късно нощес, а през днешния ден овреме всички към 50 души от профилираната бригада за санитарни резитби са на терен. Дежурни остават и довечера. С разчистването на пречупени клони е зает и целият личен състав по регионите.

Помагат чиновници на " Чистота “, които също така съвсем цяла нощ подвигаха повалените от вятъра контейнери и събираха разпилените боклуци, с цел да се подсигурява естественото утринно обслужване на съдовете за боклук. " И тази нощ, в случай че се наложи, сме на линия. Утре рано сутринта изпращаме камиони до блок 11 в " Тракия “. От там ще извозим отпадъка от изолацията, която се срути върху площадката на детска градина " Кремена “. Разчистването е поета от компанията, която е санирала блока “, съобщи шефът на " Чистота “.

В " Организация и надзор на превоза “ са получени 15 сигнала – за паднали от вятъра табели и пътни знаци, прекратено улично осветяване. " Реагираме допустимо най-бързо. Поради заплаха от рухване се наложи да демонтираме 3 светофарни секции. Ще ги възстановим незабавно след утихване напразно “, осведоми шефът.

Кметът прикани за нарасналото внимание на жителите идващите 24 часа и увери, че работата на всички общински екипи е навременна и съответна.

Според шефа на " Градини и паркове “ доста от падналите дървета са били с разлистена зеленина, само че са се срутили поради накърнена коренова система в резултат на непрекъснатото разкопаване на тротоари и междублокови пространства поради превозване на кабели и други промени в инфраструктурата. На дългогодишната процедура към този момент се поставя край. За реконструкцията на Голямоконарско шосе, чиято публична първа копка следва тези дни, е контрактувано с изпълнителя да работи по този начин, че да не поврежда корените на дърветата по трасето.

По данни на метеоролозите мощният вятър ще продължи и на следващия ден. Възможни са краткотрайни затишия, само че и неочаквани мощни пориви. От общината припомнят, че строителните компании са задължени да обезопасят оградите и скелетата на обектите, по които работят. Търговците също би трябвало да ревизират дали рекламно-информационните им детайли са крепко укрепени, тъй че да не паднат под напора напразно. Същото се отнася и за притежателите на билбордове и други рекламни уреди. Гражданите да бъдат деликатни при напредването си на открито, предлагат още от общината.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР