Жителка на село Труд се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,

...
</TD
>Жителка на село Труд се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,
Коментари Харесай

Любима библиотекарка принудена да напусне

Жителка на село Труд се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, с цел да алармира за насилственото премахване от работа на локалния библиотекар Светла Божилова.

Дамата ни описа, че Божилова е част от екипа на Народно читалище " Светлина “ към този момент 20 години и няма човек, който да не осведомен с работата й.

Описа я като извънредно деен човек, направил ужасно доста за библиотеката. Тя е взела участие в редица конкурси и е печелила голям брой планове.

През летните месеци Божилова създавала лятно учебно заведение за деца, където те да играят, пеят, танцуват и да бъдат ангажирани.

" Прибирайки се след работа, бях сюрпризирана, когато видях поданици да минават с подписка в неина защита. ", сподели читателката ни.

По думите й, читалището има ново управление. Председателката е Ивана Икономова, която не е родом от селото.

" Тя идва с нова идея и стартира да разчиства чиновниците, освен Светла. Секретарката също е принудена да напусне, само че огромната ни болежка е Светла.

Тя е принудена да подаде оставка по-различни способи. "

Читателката ни показа, че Божилова не разяснява случая, само че доста хора я поддържат и подписката продължава.

" Светла има диабет от доста години. Нали знаете, едно неприятно отношение може да накара един човек да напусне, колкото и да си обича работата. Чух имитация от новата директорка, че в случай че желае да си работи с децата, да стане детска учителка. Това е безумно, поради, че ние вършим всичко допустимо да притеглим младото потомство да чете. "

В стичане на диалога ни дамата описа, че детето й също е минало през читалището и Божилова освен ги запалвала по книжките, само че създавала една атмосфера, с цел да вървят децата на драго сърце.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР