Изключително колоритният спектакъл Забелязано в Благоевград“, който се играе на

...
</TD
>Изключително колоритният спектакъл Забелязано в Благоевград“, който се играе на
Коментари Харесай

Спектакълът Забелязано в Благоевград ще радва зрителите на Фестивала на малките театрални форми през юни във Враца

Изключително колоритният театър " Забелязано в Благоевград “, който се играе на цялостен салон в последните три години, ще се включи в националния Фестивал на дребните театрални форми в Драматично-куклен спектакъл – Враца на 11 юни 2024 година Това оповестиха от културния институт.

Представлението на режисьора Неда Соколовска е основано след едномесечни срещи на актьорите и постановъчния екип с голям брой колоритни поданици на Благоевград. То е въодушевено от едноименната Фейсбук група и съставлява атрактивен хибрид сред спектакъл, обществена акция, хепънинг и комедия на действителността. Разказва за най-актуалните за благоевградчани тематики като градската среда, изборите, уличните кучета, пазара, студентите, всекидневието на жителите и мн. други Главни герои в него са жителите на " Еленово “ и " Струмско “, работещите на пазара и доста други наши съграждани.

Изключителното е, че по време на спектакъла актьорите употребяват слушалки, в който звучи документалният запис на действителните хора, които се пресъздават на сцената. " Забелязано в Благоевград “ е театър за града ни, само че към този момент развълнува публиката и на фестивала " Нова българска драма “ в Шумен, от който актрисата Албена Чобанова и синът й музикантът Лъчезар Кацарски се върнаха с премиите за женска роля и музика.

Благоевградчани могат да се насладят на " Забелязано в Благоевград “ на 17 април и 27 май в Зала 2 на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР