Изключително екстравагантна идея за предназначението на сградата на БНБ в

...
</TD
>Изключително екстравагантна идея за предназначението на сградата на БНБ в
Коментари Харесай

Идея: Тази сграда на Главната да стане обществена баня

Изключително екстравагантна концепция за предназначението на постройката на Българска народна банка в центъра на Пловдив е подал съобразителен създател. Предложението е постъпило в границите на самодейността " Трезор за хрумвания ", оповестена преди два месеца от администрацията на Община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Подадени са общо 42 конкурсни оферти за бъдещото предопределение на постройката монумент на културата. 19 от концепциите са от България, останалите 23 - от чужбина, заяви заместник-кметът по просвета и посочи, че чужденците са съумели да вникнат в подтекста на духа на постройката, ситуацията и обкръжаващата среда. 

Участниците са от 16 страни от 3 континента, измежду които Аржентина, Бангладеш, България, Италия, Китай, Норвегия, Тайван и т. н. Има оферти и от Русия, само че по инструкции на НСОРБ те няма да бъдат обсъждани поради глобите по отношение на войната в Украйна. 

В идващите дни плановите оферти ще бъдат оповестени на страницата на " Трезор за хрумвания ", с цел да се срещнат всички пловдивчани. Идеите са разнородни: библиотека и български книжовен център, японски културен център, академия по изкуства, креативен хъб и споделено пространство. Има обичайни: народен архитектурен музей, археологически музей, дом на парите, музей на биоразнообразието, само че и екстравагантни - социална баня и закрита гора.

Специална комисия ще разисква предложенията и ще дефинира трите най-хубави от тях. Наградният фонд от 9000 лв. е нараснал, откакто няколко огромни локални акции са създали спонсорски дарения. 

Евентуално през юни се чака да има определен победител.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР