Инспектори от РД Пожарна безопасност и защита на населението“ са

...
</TD
>Инспектори от РД Пожарна безопасност и защита на населението“ са
Коментари Харесай

Започна проверка и диагностика на пожарните хидранти в Русе

Инспектори от РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са почнали инспекция и диагностика на пожарните хидранти в Русе.  Там, където е установен проблем, се прави ремонт или замяна. Такъв бе казусът с хидранта пред Доходното здание, който през днешния ден бе сменен напълно от екип на ВиК-Русе. Причината е, че от известно време основата му е компрометирана и оттова изтича вода.

При инспекциите има открити хидранти, които не действат и не са захранени с вода. По-големият проблем обаче, за който Русе Медиа е писала и преди, е неработещата пожарогасителна система, построени преди години във високите блокове. Етажната благосъстоятелност не желае да я възвърне и поддържа, а тази система от изключителна помощ, когато има пожар по високите етажи, написа РусеМедиа.

Пожарникари са споделяли, че тогава, вместо да се разпъва гасителна линия от шлангове от входа нагоре по стълбището, се употребява така наречен суха връзка, където се зарежда единствено с един шланг в основата и на съответния етаж се закачат шланговите струйници за гасене. Най-проблемни в това отношение са високите блокове в " Чародейка “, където вертикалата не работи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР