Инж. Калин Милчев е кандидат за общински съветник от БСП

...
</TD
>Инж. Калин Милчев е кандидат за общински съветник от БСП
Коментари Харесай

Калин Милчев, БСП: Зеленото е новото ляво

Инж. Калин Милчев е претендент за общински консултант от " Българска социалистическа партия за България “ и лидер на листата на социалистите на идните Местни избори 2023. Кореняк пловдивчанин е. Завършва магистратура по транспортно строителство и градивно инженерство в УАСГ – София. Работи в частния бранш в областта на строителния контрол. Член на Българска социалистическа партия. Депутат от групата на социалистите в 42-то национално заседание. Несемеен. Хобито му е проучването на непознати езици. Обича родния Пловдив, книгите и планината.

- Инж. Милчев, какво Ви стимулира да оглавите листата на " Българска социалистическа партия за България “ във втория по величина град в страната?

- Пловдив има потребност от смяна, има потребност от повече бистрота, от повече обгрижване на жителите и на бизнеса. Това е един от мотивите да ме подбуден да бъда претендент за общински консултант.

От другата страна, Българска социалистическа партия ми гласоподава доверие и ме натовари с нелеката задача да бъда и лидер на групата общински съветници, което е отговорност, само че и оценка за качества, познания и умения, които партията е видяла в мен.

- В качеството ви на учредителен секрета на Горско стопанство на БСП-Пловдив не мога да не Ви попитам - по какъв начин се води предизборна акция в толкоз враждебна среда, когато с изключение на против претендентите на останалите партии, би трябвало да се борите и с някогашни съпартийци, близки до някои олигархически кръгове?

- Борбата, доказването измежду своите, е най-трудният миг в цялата предизборната акция. БСП-Пловдив загърби един много дълъг интервал от 2 години, в който се сменяха водачи, ръководители на организации, т.е. реализира се смяна и се надявам тази смяна за положително и да можем да потвърдим, ние социалистите в Пловдив, си заслужава да бъде подкрепена и Българска социалистическа партия може да бъде изразител на публичните планове.

В този ред на мисли, напълно обикновено е при тази промяна да има огромна конкуренция и огромна настървеност, която беше и се прояви в това, че партията сега няма представители в Общинския съвет на Пловдив. За мен е показателен фактът, че за първи път всички общински съветници, които бяха определени 2019 година в пловдивския общински съвет от името на " Българска социалистическа партия за България “, разтварям скоба – и в този момент сме " Българска социалистическа партия за България “ в съдружен формат, първо обявиха, че се разграничават, а по-късно и напуснаха Българската социалистическа партия. Това, за мен демонстрира неприятни кадрови решения в партията, демонстрация на несолидарност, политически нарцисизъм " Аз да съм непременно “, а и висша форма на клиентелизъм, с цел да се отречеш от себе си и хората, които са ти дали своят вот доверие в името на нещо частно, което мъчно може да бъде предпазено.

Според мен, постоянно най-важното би трябвало да бъде ползата на общото, т.е. от една страна – Българска социалистическа партия, от друга – жителите на Пловдив. Когато забележим тези наши някогашни приятели и към момента сегашни общински съветници какви тези пазят, какви проблеми разискват и отстояват в Общинския съвет, можем с съображение да дадем оценка, че са подтиквани на първо място от частни ползи.

- Прави усещане, че в актуалната предизборна акция повече удари към Българска социалистическа партия има от някогашните ви приятели, в сравнение с от съперниците от дясното политическо пространство.

- Само като се разноските в предизборното " селце “, в случай че можем по този начин да го назовем, във всеки от павилионите има доста наши някогашни приятели. Съвсем обикновено, офанзивата е яростна. Би трябвало всички, които напущат партията, най-малко да имат положителния звук. Хубост не се прави с неприятно отношение сред хората.

- Приключи ли оздравителния развой в пловдивската организация на социалистите и локалните избори тест равнището на организацията ли ще бъдат?

- Да, тези организационни преобразования вътре в партията завършиха. Тези избори аз ги смятам като едно ново начало за Българска социалистическа партия – Пловдив и съм уверен, че оттук нататък нашата партия, концепцията ни, хората, които ни поддържат, съидейниците, социалистите ги чака нещо хубаво, по-добро. Ние сме си сложили за цел да представим една актуализирана партия, ясно защитаваща ползите на пловдивчани, само че и ясно подчертаваща левият нюанс в тези стремежи за по-добър град. Нашата съществена цел е Пловдив да бъде един сполучлив, прекрасен град, заслужен да бъде освен втория по величина, а и най-красивия.

- В тази връзка какви ще са акцентите в работата на общинските съветници от групата на социалистите в бъдещия локален парламент на Пловдив?

- За нас отношението към публичните пари е от първостепенна значимост. Като цяло би трябвало да стартираме да ценим парите си. До момента има прекомерно разходване на публичния запас. Желанието ни е всички контракти, подписани досега от община Пловдив, да бъдат ревизирани до толкоз, че да се реализира оптимално огромен резултат със средствата, които са заложени. Пловдив не може да си разреши да харчи повече в сравнение с може да събере като налози, като личен запас и от републиканския бюджет.

На второ място това е администрацията. Трябва да има гъвкаво работно време, повече мобилни услуги. Ние имаме концепция да създадем приложение, с планово заглавие " Пловдив “, което да сътвори улеснен достъп до жителите за разнообразни услуги – отговорности, свободни места за паркиране, качество на въздуха, за какво не и електронно билетче за градския превоз.

От друга страна, нашето схващане е, че Пловдив би трябвало да бъде повече зелен. С нашето виждане, че зеленото е новото ляво. В зеленото включваме цел комплекс – качеството на въздуха, на водата, на храната, т.е. основаване на устойчиви условия на живот за нас и нашите съграждани.

- До момента тематиката " Екология “ съвсем не участва в предизборните диспути за града. Вие вършиме усещане на " зелена персона “ и определяте тази тематика като собствен приоритет. Каква е визията Ви за един повече зелен Пловдив?

- За мен зеленото не са единствено дръвчета и единствено градинки. Зеленото е резистентен метод на живот, т.е. градът би трябвало да бъде в унисон с изменящия се свят. Например общината би трябвало да бъде много по-активна и този план за зареждане с вода от каскада " Въча “ в действителност да стане факт.

- Какво желаете да кажете на пловдивчани в навечерието на вота за града?

- Първо да ги приканя да гласоподават. Второ – да поддържат тима на " Повече за Пловдив “ и да гласоподават доверие на новите лица на Българска социалистическа партия, които са почтени хора, експерти, съзнателни жители и ще защитят ползите на града в бъдещия Общински съвет. 

Калин Милчев е претендент за общински консултант от " Българска социалистическа партия за България ". Водач на листата с номер 1. 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР