И докато парламентът не може да се сбере, тези юнаци

...
</TD
>И докато парламентът не може да се сбере, тези юнаци
Коментари Харесай

Снимка на пловдивски ученици от най-старото училище хит в мрежата

" И до момента в който Народното събрание не може да се сбере, тези юнаци от ОУ " Княз Александър I " Пловдив пристигнаха чак в София, с цел да се поклонят в гробницата на техния патрон, по случай годишнината от основаването си.

Това е нещо, което не се случва всеки ден. Благодарим за позирането на всички!

Основно учебно заведение “Княз Александър I “ е правоприемник на най-старото учебно заведение в страната. Открито е на 20.10.1885 година персонално от княза, когато учебните заведения се откриваха, а не се закриваха ", написаха във фейсбук страницата си " Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia " през вчерашния ден. Снимката към този момент има над 2000 лайкове.

Основно учебно заведение “Княз Александър I “ е правоприемник на най-старото учебно заведение в страната. Създадено през 1850 година от Найден Геров, за малко време се трансформира в просветно населено място на България. На 20.10.1885 година, директно след Съединението, е тържественото разкриване на новопостроената постройка, в която се обитава и до през днешния ден.

На него участват Александър Батенберг, Стефан Стамболов, Найден Геров, доста държавни и публични дейци. В речта си шефът Димитър Агура се обръща с молба към княза да вземе под свое застъпничество учебното заведение и то да носи неговото име. Това събитие е отразено в паметната книга на учебното заведение и е доказано с подписите на присъстващите публични лица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР