Храната и хигиената на столовата не са причина за появата

...
</TD
>Храната и хигиената на столовата не са причина за появата
Коментари Харесай

Пълна мистерия: От какво се натровиха децата в Спортното?

Храната и хигиената на столовата не са причина за появяването на клиника за отравяне при децата от Спортното учебно заведение в Пловдив. Това заяви за  Plovdiv24.bg  директорът на ОДБХ д-р Иван Шиков. С това въпросът във връзка с сигурността на храните е изчистен. РЗИ би трябвало да си създадат проучването откъде би могло да се е получила тази клиника, сподели Шиков.

До този безапелационен отговор се стига, откакто са излезли и последните спомагателни резултати от оторизирана лаборатория на спомагателен материал от храната. Резултатите от пробите, взети от служащите в кухнята, също са негативни във връзка с микроорганизми, сподели Шиков, базирайки се на информация от РЗИ. 

Попитан каква тогава е повода за натравянето на децата, доктор Шиков отговори, че това той не може да каже, защото тяхната компетенция по отношение на безопасността на храните е потвърдена дотолкоз, доколкото резултатите декларират, че храната, повърхностите и суровините са чисти откъм микроорганизми, които биха могли да причинят тази клиника, която се е наблюдавала при тях. Той също си разрешава да гадае и счита, че може да е и някакво съвпадане с върлуваща вирусна зараза сега.

Столовата на Спортното учебно заведение ще остане затворен, до момента в който притежателят не извърши предписанията, които са му направени за пълно разчистване и стерилизация. След това още веднъж ще бъдат взети проби за микроорганизми в кухнята. Паралелно с това той ще получи и акт за административно наказване по отношение на хигиената и дезинфекцията.

" Имаше намножаване на микроорганизми, които не са наложително патогенни, с цел да провокират болестта на децата. Срокът за осъществяване на предписанията е до 30 септември. Чак тогава столът към Спортното може да бъде пуснат в употреба. 

Очаквайте и коментара на РЗИ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР