Г-жо Толова, кандидатирате се отново за общински съветник. Защо?Като общински

...
</TD
>Г-жо Толова, кандидатирате се отново за общински съветник. Защо?Като общински
Коментари Харесай

Румяна Толова: Резултатите от работата на политиците трябва да се виждат бързо

Г-жо Толова, кандидатирате се още веднъж за общински консултант. Защо?

Като общински консултант, всекидневните срещи с хората ми дадоха ясна визия за какви би трябвало да са целите ни в работата. Отговорността, когато поемаме обещания, значи да имаме съзнанието, че позволяваме действителни проблеми и резултатите би трябвало да се виждат бързо.

Днес съм наясно със себе си и с екипа! Вярваме в силите си, тъй като знаем, че професионализма и опциите на един общински консултант по едно и също време могат да реализират чудеса! Имам ясна визия за характерните потребности на младежите, на възрастните хора, на хората в дейна възраст и на пловдивчани като цяло, които заслужават да живеят в един съвременен, чист, спретнат и комфортен европейски град. Обещах си да работя с всички сили.

Днес към този момент знам и механизмите, с които да извършвам обещанията. И по тази причина поемам отговорността да го обещая и на хората. Трябва ми единствено тяхното доверие и самообладание – имам ли го, нямам подозрение в триумфа си. Защо да стопираме, когато можем да продължим!?

Вие сте доста дейна и енергична в работата си. Каква е персоналната цена на тази интензивност?

По-малко време за себе си, само че пък по-голяма задоволеност от свършената работа. Аз съм от тези хора, които считат, че политика се прави за хората. Тя би трябвало да прави тяхното всекидневия по-лесно, по-добро. Старая се да работя напълно в тази посока. Срещам се с пловдивчани всеки ден. Имам приемен ден даже в събота или неделя, тъй като хората работят в делнични дни и им е мъчно да дойдат.

Лесно ли е да си жена, занимаваща се с политика? Има ли дискриминация, съгласно Вас?

Не мисля, че жителите вършат разлика сред жена и мъж. Няма значение дали си мъж, или жена, в случай че си добър в това, което правиш. Самите хора не вършат такова разделяне, по-скоро политици го вършат, тъй като в Пловдив към този момент трети мандат няма жена, която да е на основна позиция – кмет, заместник-кмет или кмет на регион. Единствено, единствено в последния мандат, за малко зам.-кмет беше арх. Балчева, само че и Димитров избра да работи единствено с екип от мъже.

Мисля, че дамите в политиката могат доста да допринесат за разрешаването на ежедневните проблеми на хората – нещо, което мъжете пропущат, тъй като те гледат извънредно световно на нещата. Мисля, че би трябвало да има повече дами в политическите екипи на общинско равнище, тъй като обръщаме повече внимание на детайлите, виждаме всяка една детайлност.

Как виждате Пловдив след 10 години да вземем за пример?

Виждам град – извънредно съвременен и развъртян, с работещ градски превоз преди всичко, с булеварди, на които няма километрични тапи, а в противен случай – придвижването е олекотено, светофарите са “умни ", тъй че да плануват моментите, в които ще има скупчване на повече коли и да отпушват по някакъв метод кръстовищата.

Виждам го с повече зелени площи, детски площадки, повече млади фамилии да избират и остават в Пловдив, където да отглеждат децата си. Виждам го като град, в който културата ще продължи да се развива и ще продължи да се надгражда това, което е Европейска столица на културата. Виждам го хубав, европейски град, който ще стане желана дестинация за доста европейци, в която те ще откриват своите прекарвания в продължение на 4-5 дни, а не два, както в този момент сочат изследванията.

Съвместно с общините Марица, Родопи, даже и с регионалните градове, можем да развием Пловдив като туристическа дестинация, която да предлага на туристите повече от еднодневен престой.

С какво от постигнатото досега като общински консултант се гордеете най-вече?

Най-много се гордея с това, че през тези 4 години съумях да остана доста покрай хората, съумях да подкрепям с тях ежедневна връзка, да обсъждаме проблемите, които те имат, тъй като съгласно мен един от главните проблеми при политиците е, че те губят връзката със своите гласоподаватели. С времето и увлечени в ежедневната си работа, нямат време да се срещат с гласоподавателите и по този начин се отдалечават от жителите и действителните им проблеми.

Гордея се, че до последно съумях да подкрепям връзка с хората, които са ми дали своят вот доверие, само че и даже с такива, които не са, само че са сметнали, че мога да им бъда потребна по някакъв метод. Пример, който мога да дам, е паркингът на ул. " Ген. Данаил Николаев “, който следва да бъде построен напълно скоро.

Тогава група хора от улицата ни потърсиха откакто Общината имаше желание да я направи Синя зона. Те се свързаха с нас, тъй като огромна част от живеещите на на ул. " Ген. Данаил Николаев “, както и в блоковете с административен адрес бул. " 6 септември “, нямаше да могат да се възползват от преференциалното паркиране за Синя зона.

Успяхме да отложим влизането в действие на режима на Синята зона и им обещахме построяването на паркинг. Към момента има планиране и позволение за градеж на 2 паркинга на ул. " Ген. Данаил Николаев “, от които хората ще могат да се възползват. Единствената спънка, заради която те към момента не са стартирали, е неприятното финансово положение на Общината, до което тя беше докарана от настоящето ръководство.

Надяваме се, че още при започване на идващия мандат на новия кмет тези пари ще бъдат отпуснати, с цел да може да стартира построяването на паркингите незабавно. Реално, те ще станат подготвени за към месец най-много до два и напълно скоро хората там ще ги употребяват.

Като претендент за общински консултант, какви са Вашите цели през идващия мандат?

Има доста неща, които през този мандат започнахме и които не успяхме да довършим по една или по друга причина. Например, детската ясла в кв. " Съдийски “, мултифункционалният състезателен център до езиковите гимназии и зала " Дунав “. Освен тези три плана, които се надяваме до пролетта да бъдат завършени, следва създаване на паркинг на ул. " Ген. Данаил Николаев “.

Нещата, които желая да направя и които са изцяло вероятни да се осъществят са доста, само че измежду най-важните за нашата група мога да изредя обособяването на Фестивален комплекс отвън жилищните зони – дано в Пловдив има повече събития и концерти навън, без да нарушаваме съня на хората. Целта е да изнесем вероятния дискомфорт на пловдивчани отвън зоната им на комфорт. Спокойни дни и нощи значат спокойни и работоспособни хора, спокоен и сполучлив град!

После, " Програма 70+ “ – всички поданици на община Пловдив над 70 години ще пътуват гратис в градския превоз! Пловдив дължи почитание към хората, които са го построили, по тази причина ще създадем " Дом за пенсионера “ и осигурим финансиране на креативните самодейни сформира с 3 000 лева годишно.

Нова, съвременна постройка на Комплексен онкологичен център – Пловдив – до Втора база на бул. " Ал. Стамболийски “ също е измежду целите ни. Нека спрем да разкарваме болните хора с бусчета от една постройка в друга!

Стипендиантска и стажантска стратегия за обезпечаване на работа на студентите в III и IV курс благодарение на компании на територията на Общината и региона. Вместо да приказваме, че Пловдив е академични център – да го покажем и развием!

За Румяна Толова можете да гласувате с номер 68 и преференция 114 в листата за общински съветници.

____________

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР