Френското издание Caminteresse излезе с материал за най-старите в градове

...
</TD
>Френското издание Caminteresse излезе с материал за най-старите в градове
Коментари Харесай

Поредно признание за древния Пловдив

Френското издание Caminteresse излезе с материал за най-старите в градове в Европа. В него за следващ път Пловдив получава самопризнание:

Мъже, дами, деца, старци са основали един континент, който е белязал историята на своята обществена, икономическа, културна и даже архитектурна цивилизация. За тази цел архитектурното завещание на антична Атина в Гърция продължава да съблазнява най-вече хора, макар дребното руини. Но не е единствено тя! И също така не е най-старият град в Европа.

По какви критерии дефинираме остарелия град?

Археологическите разкопки са най-хубавото средство за установяване на възрастта на един град. Няколко консенсусни понятия направиха допустимо дефинират детайлите, които вършат допустимо да се квалифицира един град като по-стар от различен.

Първият аршин има за цел да откри ръкописни свидетелства, които удостоверяват ефикасното наличие на фондация.

След това вторият аршин би трябвало да разчита на първия, като организира археологически разкопки, с цел да потвърди, че градът в действителност е съществувал и че е бил населяван от епохи.

И най-после, третият аршин има за цел да се обърне към други проучвания, които могат да потвърдят или удостоверят или даже потвърдят, че в действителност е имало град и че е бил населяван.

Кой е най-старият град в Европа?

 

Европейският континент, люлката на цивилизацията, завоеванията, проучването и великите колониални истории, има набор от многостранни градове. По-скоро ще кажем, че всеки град е издигнат съгласно хода на своята история, своята цивилизация и своята просвета. Поради тази причина даже във Франция градежите са разнообразни в другите градове. И в действителност, най-старият град в Европа съгласно археолози и историци е град Пловдив, който се намира в България. Този античен европейски град датира отпреди 6000 години преди новата епоха. Бил е населяван от тракийска колония. Този град е преименуван от Филип II Македонски, бащата на Александър Велики, който го назовава Филипополис. Прозвище на мястото, което се е запазило и до през днешния ден.

Кой е вторият най-стар град в Европа?

 

Ако си мислите, че  най-старият град в Европа е Атина, то вие грешите. Въпреки че доста хора имат вяра в това и през днешния ден. Атина е един от най-великите градове в Европа с помощта на превъзходната си архитектура от предишното. И до през днешния ден продължава да съблазнява посетителите, които минават през региона.  Наистина, вторият най-стар град в Европа е град Атина. Люлката на западната цивилизация е учредена 4000 години преди Христа. Тази дата му разрешава да заеме ранга на втория най-стар град в Европа.

Кой е третият най-стар град в Европа?

 

Доказателствата за първите общества в Европа са отпреди 10 000 години. Те са от област Матера в Италия. Ако се счита за третия остарял град в Европа, вместо за първия, това е тъй като не е следен живот и архитектура в продължение на дълъг интервал от време, както беше в двата предходни града. Едва от 2000  години преди нашата епоха този град приветства първите си поданици. В резултат на това той е включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание.

Кой е най-старият град във Франция?

 

Според многочислените археологически разкопки, осъществени на територията на Франция, данните разкриват, че Безие е най-старият град във Франция и който към момента е населяван и до през днешния ден. Този град е даже по-стар от Марсилия, която се счита за най-стария град във Франция.  

Превод и редакция: Plovdiv24.bg
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР