Финалният вариант на изменението на Общия устройствен план на Пловдив

...
</TD
>Финалният вариант на изменението на Общия устройствен план на Пловдив
Коментари Харесай

Новият ОУП на Пловдив предвижда два нови парка

Финалният вид на изменението на Общия организационен проект на Пловдив планува два нови парка. Единият от тях е в регион " Северен " източно от едноименния бул., а другият - в " Южен "  на улица " Димитър Талев " сред кварталите " Остромила ", " Беломорски " и " Коматево ". Това заяви преди съвещанието на ЕСУТ основният проектант на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В окончателния план са отразени възраженията от последното съвещание на ЕСУТ и е направено координиране с Министерството на районното развиване и благоустройството и с Министерството на културата. Презастрояването в града се контролира с понижени индикатори. 

" Има дългогодишно приемане на подробни устройствени проекти в сходство със остарелия Общ устройствен план, които са търпели интерпретация на решението на Общински съвет, а точно, че зоните, които не подхождат на зоните, които попадат в Наредба 7, би трябвало да бъдат съобразявани с коефициентите и с параметрите, които са в сходни зони на сходни зони в Наредба 7.

Тази интерпретация е разрешавала на смесените видове зони в остарелия Общ устройствен план да бъдат приравнявани на смесена централна зона по Наредба 7, което е дало опция на приемане на подробни устройствени проекти с коефициенти на активност до 5, което е било всеобща процедура. Нещо, което към този момент всички са видели, тъй като проектът е в пространството от много време, най-високият коефициент на активност в градската среда е 3,5 " - изясни арх. Ахрянов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР