Емоционална интелигентност, техники за самопомощ, конструктивни методи за възпитание, работа

...
</TD
>Емоционална интелигентност, техники за самопомощ, конструктивни методи за възпитание, работа
Коментари Харесай

Родители от Пловдив ще развиват умения с извънкласни дейности

Емоционална просветеност, техники за самопомощ, градивни способи за образование, работа върху драматизация, арт терапия и за какво времето, прекарано с децата ни, е изключително скъпо. Това са част от тематиките, по които ще натрупат нови познания и ще развиват умения родителите от ОУ " Алеко Константинов “. Днес в двора на втори корпус бе даден старт на специфичния план " Отново на учебно заведение с майсторски класове “, който дава опция на родителите да се включат в разнообразни извънкласни действия. Те ще се организират след образователните часове, а за ментори са поканени както външни специалисти, по този начин и одобрени преподаватели и експерти от образователното заведение.

" Щастлива съм, че през днешния ден слагаме началото на една моя сбъдната фантазия. Единството сред родители, учители и възпитаници е вярната рецепта за триумфите на нашите деца. Благодаря на Вас, скъпи родители, за поддръжката в това начинание. Благодаря и на сътрудниците, които ми гласоподаваха доверие, тъй като без тях този план е неизпълним. Всичко е в името на усмивките по лицата на децата “, обърна се към присъстващите шефът Марияна Найденова.

А водещата на откриването на самодейността Елена Тодорова пожела на възрастните да се върнат към спомените от детството си, да се забавляват в класните стаи, да споделят познания и да се доверят на изобретателните учители.

Специално послание към тях насочи седмокласничката Елена Пенчева: " Радост-ярост, любов-гняв, вяра-безсилие, надежда-отчаяние, гордост…Тези и доста други усеща към този момент сте изпитали или следва да изпитате. Със сигурност сте разбрали, че не е елементарно да си родител. Но, повярвайте ни, напълно не е елементарно да си дете…Важното е да разберете, че ние сами би трябвало да опитаме другите усети на живота, с цел да може един ден да ги предадем на своите деца…Надяваме се да се гордеете с нашите триумфи “.

Родителите могат да избират сред 11 майсторски класа. " Превод от детски “ ще се води от психолога Десислава Николова, която слага акцент върху прочувствената просветеност и детските страхове, както и върху методите на другарство с малчуганите. " Часът на психолога “ ще се води от педагогическия консултант, психолог и арт терапевт Здравка Петрова. Темите, по които тя ще работи, са въздействието на фамилната среда върху държанието на детето, ще поучава родителите по какъв начин да вземат решение спорове, ще опише профила на екранното дете.

Преподавателят по физическо образование Людмила Калофоридова ще развива танцовите умения на родителите, които ще могат също да се включат в занимания по баскетбол, хандбал, национални танци и на практика британски. Как да разпознават подправени вести и да водят спор в радиопредаване ще ги научи преподавателят по музика Искра Койчева, която има дълготраен журналистически опит. С доктор Мирко Попов майките и татковците ще разясняват " неразрешени “ тематики, а Зоя Декова ще ги убеди за какво времето, прекарано с децата, е изключително скъпо.

Майсторският клас за работа върху драматизация и театрални етюди ще бъде воден от начални учители. Майките и татковците сядат на чиновете от на следващия ден. Всеки ще получи график на заниманията от курса, който е избрал.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР