Експертите на РИОСВ-Русе извършиха 51 контролни проверки на 44 обекта

...
</TD
>Експертите на РИОСВ-Русе извършиха 51 контролни проверки на 44 обекта
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе провери 44 обекта през декември

Експертите на РИОСВ-Русе направиха 51 контролни инспекции на 44 обекта от следената територия през декември, като от тях 29 са изключителни.

В рамките на осъществения надзор са дадени 28 наставления за премахване на установени нарушавания и е формиран 1 акт на физическо лице от с. Айдемир по Закона за ръководство на отпадъците. Лицето не е предало излезли от приложимост моторни транспортни средства (ИУМПС) на компании, притежаващи съответните разрешителни, с което не е извършил обещано от инспекцията наставление при предходна инспекция. На юридическо лице е наложена имуществена глоба в  размер на 2000 лева, заяви Регионална инспекция за опазване на околната среда.

След осъществено пробонабиране през ноември от излаз на Пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) на " Биовет “ АД, гр. Пещера, клон Разград шефът на Инспекцията е издадал заповед за анулация на настоящата месечна глоба (ТМС) от 212 лева и ново наказателно разпореждане за налагане на нова ТМС в размер на 7 796 лева На Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) - Разград, с оператор " Водоснабдяване Дунав “ ЕООД, след разбор на водни проби, взети преди заустването им във водоприемник – река Бели Лом, е открито понижаване замърсяването на водния обект. Със заповед на шефа на РИОСВ-Русе глобата от 42 358 лева е понижена на 176 лева

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени санкции, имуществени наказания са 22 878,07 лева и по еднократни и настоящи наказания (чл. 69 от ЗООС) – 48 839,53 лева По подписани съглашения по член 58г от Закон за административните нарушения и наказания са постъпили 1 890 лева От структурите на Национална агенция за приходите през месеца са събрани и преведени 2 878,07 лева по имуществени санции.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР