Експерти от испанския мултинационален консорциум IDOM представиха в Бургас анализ

...
</TD
>Експерти от испанския мултинационален консорциум IDOM представиха в Бургас анализ
Коментари Харесай

Новини около Детската болница в Бургас

Експерти от испанския мултинационален консорциум IDOM показаха в Бургас разбор на предложенията на трите компании, участващи в публичната поръчка за създаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания " Света Анастасия “.

Целта на срещата е консорциумът, който създаде предварителната цялостна идея на плана, отговарящ на най-хубавите европейски и международни практики за болнична грижа за детското здраве и има дълготраен опит в построяването на болнични заведения, да показа способеното си мнение пред управлението на Община Бургас и комисията за избор на реализатор по процедурата за инженеринг, с цел да се избере най-подходящата компания, която има задоволително потенциал да извърши строителството на Детската болница.

Комисията, в която влизат експерти и специалисти от разнообразни гилдии, цели да реализира оптималната бистрота, заради мащабите на плана и обстоятелството, че сходен не е осъществен до този миг в България.

" Извървяхме дружно дълъг път, който мина през разнообразни трудности, в това число коронавирус пандемия. Имахме срещи онлайн, срещи онлайн, само че най-после се получи оптимално професионален артикул. Убеден съм, че нашето партньорство с IDOM не свършва през днешния ден, а ще продължи досега, в който болничното заведение стартира пълноценно да работи. Благодаря за вашата отдаденост, която вложихте в този план! Без професионалната ви помощ нямаше да се оправим. Бургас ви благодари! “, съобщи кметът Димитър Николов на срещата с интернационалните специалисти.

Гонзало Домингес – началник на консултантския екип, Карлос Мартин Кабаркос – координатор, инж. Джулия Фабрегат и арх. Кристина Санчес презентираха по-нататъшното развиване на плана, процедурите, които предстоят да бъдат обявявани, подготовката на вътрешната организация на работа на болничното заведение, както и ограниченията за обезпечаване на екип на лечебното заведение. На базата на своя дълготраен опит консултантите обрисуваха главните стадии, които е изпълнителят следва да съблюдава при осъществяване на строителството, без значение коя компания бъде определена.

Според мнението на консултантите и трите компании, участващи в процедурата, имат задоволително опит в построяването на огромни инфраструктурни планове. Техните предложения означават разбирането им за значимостта и сложността на построяването на сходна инфраструктура с всички нейни специфики.

Екипът от ИДОМ ще продължи да съветва Община Бургас както в процеса на планиране, по този начин и на построяването на Детската болница. Предстои да бъде създаден и Наръчник за ръководство на осъществяването на плана, в който ще бъдат показани главните провокации при реализиране на сходен сложен и сложен план.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР