Единодушно общинските съветници в Бургас гласуваха Програмата за подобряване на

...
</TD
>Единодушно общинските съветници в Бургас гласуваха Програмата за подобряване на
Коментари Харесай

Добри новини за здравеопазването в Бургас

Единодушно общинските съветници в Бургас гласоподаваха Програмата за възстановяване на изискванията за даване на медицински услуги в здравните служби в съставните селища на Община Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Идеята е на кмета на Бургас. Тя цели поетапно да се ремонтират медицинските кабинети в обитаемоте места в Община Бургас, тъй че са бъдат удобни, с достъп за трудноподвижни пациенти и с ново обзавеждане и съоръжение. Финансирането на програмата ще се реализира със лични бюджетни средства, заложени в Бюджета на Община Бургас за всяка година в интервала от 2024 до 2027 година и/или външно финансиране, реши локалния парламент.

В Програмата са планувани две групи ограничения. Първата е вложения в здравни служби или кабинети, а втората - за обезпечаване на медицински лица в обитаемоте места. По първата група ограничения се планува вложенията да бъдат диверсифицирани в две групи обитаеми места - според от броя на жителите с непрекъсната адресна регистрация. За обитаеми места с над 500 поданици -  Българово, Равнец, Маринка и Твърдица ще бъде вложено в съществуваща инфраструктура или  създаване на нова постройка. За обитаемоте места с под 500 поданици ще се обезпечи най-малко 1 помещение с нужното обзавеждане за осъществяване на съвещания, както и опция за посещаване на екипи от лекари с мобилен здравен кабинет по избран график.

Инвестициите могат да бъдат обезпечени със средства от общинския и от народен бюджет, като това ще стане в границите на 4-годишен интервал, считано от 2024 г. 

По втората група ограничения – за обезпечаване на медицински лица по места - Община Бургас взаимно с Медицински факултет и Факултет по здравно обучение и здравни грижи Бургас ще предприеме начинания за обезпечаване на медицински лица, които да оферират здравни услуги по места, там където все още липсват, най-малко три дни от седмицата по график.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР