Единодушно – с 39 гласа За Общинският съвет на Бургас

...
</TD
>Единодушно – с 39 гласа За Общинският съвет на Бургас
Коментари Харесай

Решено: Бургас помага на пострадалите от земетресението

Единодушно – с 39 гласа " За " Общинският съвет на Бургас утвърди отпущането на средства в размер на 30 хиляди лева за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирийка арабска република, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Средствата ще се дават по дарителска сметка на Българския червен кръст. Това бе по предложение на общинският консултант Антонио Душепеев. Първоначално сумата трябваше да бъде преведена на Главното мюфтийство на Мюсюлманското вероизповедание в България. " Става дума парите на Община Бургас и на бургазлии. Да ги превеждаме на българското мюсюлманско изповедание - не ми се коства най-адекватната позиция на Общинския съвет ", посочи Душепеев.

По времена дебатите Даниела Божинова означи, че ще бъде подкрепена единствено Турция, само че не и Сирия. " Прави усещане на доста хора,  че докладната визира единствено пострадалите от земетресението в Турция, Сирия изобщо не се загатва ", означи тя. Общинските съветници взеха решение сумата да бъде употребена за потърпевшите и в Турция и Сирия.

Зам.–кметът Красимир Стойчев посочи, че Сирия не е забравена и в Бургас се събират помощи и за там. " Във всички наши пунктове събираме материални пощи и за Сирия. В петък са натоварени 2 камиона, през днешния ден още 2, които са изпратени за логистичен център, с цел да могат да се извозят за Сирия. " Земетресението се намира в размирен региони. Нямам нищо срещу Общинският съвет да вземе решение да помогнем на Сирия, само че би трябвало да изясним на кого ще преведем тези пари ", съобщи той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР