До края на февруари се удължава срокът за кандидатстване по

...
</TD
>До края на февруари се удължава срокът за кандидатстване по
Коментари Харесай

Удължиха срока за кандидатстване по втория етап на процедурата за саниране

До края на февруари се удължава срокът за кандидатстване по втория стадий на процедурата за саниране

Срокът за кандидатстване по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищен сграден фонд – Етап II “ е продължен до 17:00 часа на 29 февруари 2024 година

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I. Новите периоди плануват сдруженията на притежателите да подадат нужните документи в Община Русе до 9 февруари.

Към главния пакет документи би трябвало да се приложи в допълнение решение на общото заседание на етажната благосъстоятелност, че съсобствениците са съгласни да обезпечат 20% съфинансиране за осъществяване на ограниченията за енергийна успеваемост.

Удължаването на периода за подаване на планове дава опция на жителите, които са останали в аварийния лист с оферти по Етап I да аплайват във втория стадий на процедурата. В този случай те имат преимуществото, че документите им към този момент са обсъждани и вероятно откритите пропуски в тях са отстранени. Съсобственици в блокове, които до момента не са декларирали предпочитание за присъединяване в програмата, също могат да го създадат.

Със средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност в Етап II ще се финансират до 80% от вложенията за осъществяване на предписаните действия при осъществяване на енергийните обследвания. Останалите 20% от общия размер на средства би трябвало да бъдат обезпечени от съсобствениците, за което те би трябвало да са взели решение на извършено от тях общо заседание.

Повече информация за кандидатстване по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищен сграден фонд – Етап II “ може да бъде открита на.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР