Днес в Пловдив ще се проведе пресконференция. Поводът е отбелязването

...
</TD
>Днес в Пловдив ще се проведе пресконференция. Поводът е отбелязването
Коментари Харесай

Нов бизнес парк откриват в Пловдив

Днес в Пловдив ще се организира конференция. Поводът е отбелязването на 70 години от основаването на някогашния емблематичен обувен цех в Пловдив “Петър Ченгелов " и откриването на новото място " Флавия Бизнес Парк ".

На конференцията ще участва шефът на " Флавия Бизнес Парк " Боян Венев, който през 2019 година избавя завода от разрушаването му до основи и го реставрира за нов живот.

В първите си дни като собственик той открива невероятни местенца на територията на обувния цех - спектакъл, учебно заведение, музей, оборудвано бомбоубежище, документи и доста други скъпи предмети.

Едно от значимите неща е заключеният завет, който по традиция се оставя за поколенията. Последният завет е подложен 2003 година и ще бъде отворен за първи път на 19 декември пред кмета на града и публични посетители. По същото време ще бъде и заключен новият завет, който да бъде прочетен през 2053 година.

От 16 до 19 декември във връзка юбилея ще се организира и благотворителен коледен базар. В рамките на базара ще бъде открит музей с предмети от историята на завода.

По време на базара с изключение на музикална стратегия и занятия, ще има и търг с последните обувки, създадени в завода.

" Флавия Бизнес Парк " е план за трансформирането на обувната фабрика в Пловдив в съвременен комплекс. В място, което съдържа в себе си всичко належащо – офиси, магазини, складове, заведения, произвеждане, спорт, услуги и настаняване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР