Днес се проведе първа среща между областния управител проф. Мария

...
</TD
>Днес се проведе първа среща между областния управител проф. Мария
Коментари Харесай

Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул на Турция в Бургас Толга Оркун

Днес се организира първа среща сред регионалния шеф проф. Мария Нейкова и генералния консул на Турция в Бургас Толга Оркун.

Проф. Нейкова акцентира обичайно положителните взаимоотношения сред България и Турция в областта на образованието, опазването на здравето и стопанската система. Анонсира съпричастността на мюсюлманското население при построяването на храма в бургаското село Драганово, както и готовността на християните да оказват помощ по освежаването на намиращата се там джамия. Генералният консул изрече дълбоката признателност на турския народ към пожарникарите и спешните екипи, озовали се първи на разрушените региони от земетресението от предходната година, което лиши хиляди човешки животи и увери, че Турция постоянно ще помни скъпата помощта на българите в един от най-тежките моменти за тях.

Областният шеф и генералният консул се сплотиха към начинания за социализирането и образованието на деца от фамилии в затруднено състояние, уязвими групи и ромско население. В осъществяване на акцията са изразили подготвеност за дейности и кметове на общини от Бургаска област.

По самодейност на проф. Нейкова стартира образованието по магистърски стратегии на жители с двойно поданство, живеещи и в България, и в Турция. Обсъдиха се действителни благоприятни условия за партньорство сред университети от двете страни.

Срещата завърши със поръчка за работа в посока по-интензивно партньорство в общ интерес на двете страни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР