Днес предстои поредното издание на мащабния образователен проект на АМТИИ

...
</TD
>Днес предстои поредното издание на мащабния образователен проект на АМТИИ
Коментари Харесай

Любимец на хиляди българи ще говори в Пловдив

Днес следва следващото издание на огромния учебен план на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив " Проекции на разговора ", в което посетител ще бъде виртуозният цигулар Васко Василев.

Първото издание на " Проекции на разговора " започва през есента на 2021, продължи през 2022 година и мина при извънреден интерес от аудиторията. Този план е част от главната задача на Академията да бъде медиатор в културния живот, да подтиква обмена на креативен хрумвания и съпреживяването на художествените процеси и да трансформира визиите и разбиранията за изкуство. 

Васко Василев ще изнесе обществена лекция на тематика " Преплитането на границите в най-универсалния език - музиката “, ще организира майсторски клас и ще бъде интервюиран в подкаст. 

Лекцията на Васко Василев е с вход свободен и ще се организира на сцената на Концертна зала АМТИИ на ул. " Тодор Самодумов “ №2 от 13:00 часа. 

От 18:30 часа е началото на уъркшопа, в който Васко Василев ще показа богатия си професионален опит с Академичен национален хор към АМТИИ и Академичен разбъркан хор " Гаудеамус “.

Партньор на Васко Василев ще бъде Карлос Йаве, китарист от Севиля, възпитаник на Пако де Лусия, учител по китара и концертиращ музикант.

Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия взор на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде наличен във всички известни платформи за слушане на АМТИИ.

Васко Василев приключва междинното си обучение в Москва, а години по-късно и висше обучение в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той има богат репертоар и е прочут със своята еластичност в доста музикални жанрове. Соловите му осъществявания са го отвели по целия свят допълнително от 30 страни. Като концертиращ солист, Васко Василев извършва необятен набор от общоприети типичен творби, както и модерни творби и се отличава както като солист, по този начин и в съдействие с актьори от разнообразни жанрове като фламенко, поп и джаз.

Едноименните концерти на Васко са разпродадени събития, кулминиращи със наложителните аплодисменти на игрища и концертни зали. Освен като концертиращ музикант, фамозният цигулар се занимава сполучливо и с диригентство, постановка и продуциране. Води мастер класове в Royal Academy of Music в Лондон и Conservatori Superior de Musica de Castello, Валенсия. През 2023-та е поканен за концерт занаятчия на особено подбрания оркестър за коронацията на Чарлз III в Westminster Abbey.

Звездни посетители на първото издание на " Проекции на разговора " са били маестро Найден Тодоров – диригент на Софийска филхармония, виртуозният акордеонист Петър Ралчев, проф. Петър Луканов – доайенът на българската хореография. След пролетното издание, което ни среща със световноизвестния кавалджия Теодосий Спасов, следва нова вдъхновяваща среща през есента на 2023 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР