Днес, 02.08.2023г. Районен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за

...
</TD
>Днес, 02.08.2023г. Районен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Ето мотивите, с които съдът остави близнаците в ареста

Днес, 02.08.2023г. Районен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража “ във връзка с Валентин и Борислав Динкови, привлечени в качеството им на обвинени по Директива за птиците № 87/2023г. на Отдел " Криминална полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив, прокурорска кореспонденция № 8749/2023г. по разказа на Районна прокуратура гр. Пловдив, по повдигнатото им обвиняване по чл.294, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Делото е прегледано неотложно в същия ден на внасяне на Искане от районна прокуратура Пловдив, като Съдът откри, че са налице предпоставките, планувани в закона, с цел да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Валентин и Борислав Динкови.

В претекстовете си Съдът сочи, че от събраните доказателства се обосновава в задоволителна степен изводът, че Валентин и Борислав Динкови са направили действието, за което им е повдигнато обвиняване.

Съдът откри, че обвинените са показали непримиримост при осъществяване на действието, като одобри, че не е налице заплаха същите да се укрият, само че е налице заплаха да извършат закононарушение, изводима от високата степен на социална заплаха на дейците, поради последващите дейности от тяхна страна след осъществяване на действието.

Поради тези претекстове Съдът реши, че най-адекватна мярка за неотклонение по отношение на обвинените е най-тежката такава, а точно " Задържане под стража “.

Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд - Пловдив на 10.08.2023г. от 13,30ч.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР