Деветокласници от ПГЧЕ Васил Левски“ в Бургас научиха от първа

...
</TD
>Деветокласници от ПГЧЕ Васил Левски“ в Бургас научиха от първа
Коментари Харесай

Прокурор влезе в бургаската Руска гимназия

Деветокласници от ПГЧЕ " Васил Левски “ в Бургас научиха от първа ръка какво е да бъдеш прокурор. Подробности за работата на държавния обвинител показа прокурор Йорданка Дачева от Апелативна прокуратура-Бургас. Тя одобри поканата за образователното заведение и изнесе лекция пред два от класовете.

Прокурор Дачева срещна подрастващите както с особеностите на прокурорската специалност по този начин и с активността и законовите пълномощия на съдиите и юристите.

Прокурор Дачева обясни на аудиторията каква е наказателната  отговорност на малолетните лица. Предостави и образци от нейния персонален и професионален опит за санкции на възпитаници, направили незаконни действия.

Част от полемиката сред прокурор и възпитаници бе и тематиката за закононарушенията с наркотични субстанции. Вниманието на учениците бе заострено към отрицателните резултати от използването на опиати, както и на вероятните санкции, които те биха получили за държането или разпространяването им.

След края на лекцията учениците имаха опция да се снимат с прокурор Дачева или да си създадат фотография за спомен с прокурорски тоги, които магистратът им даде.    
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР