Детският отдел на Регионална библиотека Любен Каравелов“ и Библиотечко отвориха

...
</TD
>Детският отдел на Регионална библиотека Любен Каравелов“ и Библиотечко отвориха
Коментари Харесай

Детският отдел на Регионалната библиотека в Русе отвориха пощенска кутия до Дядо Коледа

Детският отдел на Регионална библиотека " Любен Каравелов “ и Библиотечко отвориха пощенската си кутия до Дядо Коледа в навечерието на празниците. Над 300 писма са получени от децата на Русе, като даже има цялостен клас, който е пристигнал да пусне писмата си, описа библиотекарката Ива Цветкова. Русенчетата получават отговора си по " Български пощи “,  тъй като изискването е писмата да са с адрес и да има пощенска марка.

" Много деца не знаят какво е пощенска марка, по какъв начин се написа писмо и по какъв начин се изпраща и по тази причина направихме такова ателие да им разбираем. Отговорът, който получават, е във тип на приказва, измислена от колежката ни Грета Цуфелде, илюстрациите са от Ани Павлова, а доброволката Лили създава персонално кутията “, споделя още Ива Цветкова.

Децата имат най-различни стремежи, като най-интересните са залепени в библиотеката. За разлика от предходната година, този път не желаят куче или коте, а прасе, прахосмукачка, даже е имало искане за хлебарка. Русенчетата изпращат и прелестни рисунки до Дядо Коледа.

" Ние ръчно украсяваме писмата, залепяме марки и наши чиновници отиват да ги пуснат до пощата. Много сме щастливи и задоволени, тъй като доста родители ни изпращат клипчета и фотоси, когато децата са получили писмото. Показваме всичко във фейсбук страницата ни “, споделя Ива Цветкова.

Писмата до децата имат и специфична марка отвън пощенската. Тя е направена от дизайнера Ани Павлова и на нея е талисманът на Библиотечко – котето Пипи Среброто, което децата доста обичат, написа РусеМедиа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР