Детската болница в Бургас е сложен и труден обект, който

...
</TD
>Детската болница в Бургас е сложен и труден обект, който
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Детската болница е сложен и труден обект, но си заслужава

Детската болница в Бургас е комплициран и сложен обект, който макар всички подозрения и терзания си заслужава. Голямата част от финансирането ще е по оперативни стратегии, разчитаме и на поддръжката на страната. Това разяснява за огромния план, чиято индикативна стойност е 100 милиона лв., кметът пред БНР. За стартирането му ще бъде теглен заем от 25 милиона лв.. Николов показва:

" Тези заемни средства Бургас ще стартира безусловно да изплаща и връща след 7 години, само че през това време Европейската банка ни дава доста благоприятни условия да се възползваме от техни грантови схеми за образование на лекари и личен състав, за обезпечаването на качествена инсталация. “

 

Проектът е утвърден от Европейската комисия, а Бургас е поканен да взе участие в европейската мрежа на детските лечебни заведения, напомня Николов. Следващите стъпки:

" Заемът е утвърден. Стартира процедура по оповестяването на публичната поръчка. Има някакво обжалване по самата процедура, мисля, че минава през Комисия за защита на конкуренцията и административния съд. Оттам нататък се търси реализатор на самата постройка. След това ще бъде оповестена социална поръчка по самото обзавеждане и оборудването с здравна инсталация. “

За да стартира работа болничното заведение, са нужни 80 лекари и 200 експерти по здравни грижи като за обезпечаването им е създадена стратегия, която влиза в деяние от началото на тази година. Тя планува ограничения за привличането на медицински личен състав от работещите в публичните-държавни и общински, частни лечебни заведения от Бургас, прилежащите общини и цялата страна. Включва още ограничения за насърчаването на младите лекари без компетентност да специализират педиатрия, дейна работа със студентите на Медицинския факултет и Факултета по публично здраве и здравни грижи към Университет " Проф. доктор Асен Златаров “, а и други медицински факултети у нас. За избралите да работят в детската болница ще бъдат обезпечени и жилища.

" Помислено е за всичко до най-малкият подробност ", твърди кметът на Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР