Десетокласничката Кремена Шолова от пловдивското ОбУ Пенчо Славейков влезе в

...
</TD
>Десетокласничката Кремена Шолова от пловдивското ОбУ Пенчо Славейков влезе в
Коментари Харесай

Ученички от Столипиново с достойно представяне в конкурс

Десетокласничката Кремена Шолова от пловдивското ОбУ " Пенчо Славейков " влезе в топ 10 на рецитаторите по време на Националното съревнование по декламиране и креативно писане " Аз мога - тук и в този момент ", проведено от едноименното съдружие, предава  Plovdiv24.bg

В ученическата конкуренция участваха 201 възпитаници от 27 обитаеми места в цялата страна. Пловдив се показа от Кремена Шолова и Анелия Дидерумова от 10 клас, и Даниела Белялова и Анка Михайлова от 9 клас. В първия кръг участниците  попълнят тест по български език с 40 въпроса за десети клас и 30 въпроса - за девети клас, описа за медията ни директорката на ОбУ " Пенчо Славейков " Екатерина Делинова.

Пловдивските ученички са минали във втория кръг със наложителната по правилник декламация на стихотворението на Веселин Ханчев " Художник " и " Странник " на Христо Ботев. Второто произведение е по желание на самия участник. Кремена Шотова рецитира поемата на Пенчо Славейков " Неразделни ", Анка Михайлова - " Хубава си, моя горо " от Любен Каравелов, а Даниела Белялова - " За теб, Българийо ". Анелия Дидерумова се показва с есе на тематика " Свобода или сигурност " в категория " есе ".

Четирите девойки получиха документ за присъединяване в състезанието. В крайното класиране Кремена Шолова заема 9-то място, Даниела Белялова - на 21-во, Анка Михайлова - на 22-ро, Анелия Дидерумова - на 26-то, в категории " декламация " и " есе ". 

" Това е самопризнание за опциите на нашите възпитаници и труда на техните учители госпожа Андреева и госпожа Златева. В нашето учебно заведение залагаме на разнообразни форми, като присъединяване в състезания и надпревари, за привличане на учениците и възстановяване на равнището на асимилиране на български език " - разяснява директорката на учебното заведение. Делинова и заместничката й Ралица Колева поздравиха четирите ученички и им пожелаха нови триумфи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР