Дело за брутална агресия се гледа днес в Пловдив,

...
</TD
> Дело за брутална агресия се гледа днес в Пловдив,
Коментари Харесай

Въоръжени с дървени пръти, метални тръби и бухалки 30-ина фенове на Ботев причакали в засада шестима локомотивци

Дело за брутална експанзия се гледа през днешния ден в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Районен съд. Ето и историята:

Подсъдими по делото са М.И.М. и Х.И.И и двамата с повдигнато обвинение  за закононарушение по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, за това, че на 25.02.2018 година, към 21,50 ч. в Пловдив, на кръстовището на бул. “Дунав “ с ул. “Васил Левски “ по хулигански подбуди, в съучастничество сред двамата и с други неустановени лица, всички като съизвършители, предизвикали междинна телесна щета на С.Г.Д., изразяващи се в линейно строшаване на черепния покрив; строшаване на основата на черепа; съществуване на въздух в празнина, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, предизвикали разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота по смисъла на чл.129 от Наказателен кодекс.

По данни в обвинителния акт. След като футболната среща завършила групата, в която бил и потърпевшият, потеглили от София към Пловдив с микробус. В микробуса с изключение на потърпевшия С.Г.Д. пътували още 5 индивида.

По същото време група последователи на футболен клуб " Ботев " – Пловдив, към 70 индивида, се били събрали в клуба си, находящ се до стадион " Ботев “ в Пловдив. Сред тях били обвинените М.И.М. и Х.И.И., както и други неустановени лица. Там последователите на футболен клуб " Ботев " решили да причакат в засада и да нанесат побой на прибиращите се в града последователи на футболен клуб " Локомотив " Пловдив.

За задачата се въоръжили с подръчни средства -  дървени пръти, железни тръби и бухалки. Поставили си маски на лицата, с цел да не бъдат разпознати и се отправили към Голямоконарско шосе, с цел да причакат микробуса на почитателите на " Локомотив ". 

Дотам се придвижили с 6-7 цялостни с хора автомобила. Докато чакали на Голямоконарско шосе, видели микробуса на почитателите на футболен клуб " Локомотив ", последвали го и щом микробусът достигнал региона на  кръстовището на бул. " Дунав " с ул. " Васил Левски ", спрял на самото кръстовище на червен светофар.

Точно тогава от двете страни и зад микробуса спрели колите на последователите на " Ботев " и обкръжили микробуса. Пострадалият отворил страничната врата, слязъл от него и се отправил към лекия автомобил, ръководен от обв. М.И.М., който в това време към този момент бил излязъл на открито.

Наближавайки предната част на спрелия автомобил, бил атакуван в тил от обвинения М.И.М. Последният се хвърлил на гърба му, с цел да го повали на земята. Пострадалият изгубил равновесие и се наклонил напред. В този миг той бил ударен по главата с железна тръба от другия обв. Х.И.И, като вследствие на нападението паднал на пътното платно.

Тогава двамата обвинени му нанесли още удари с ръце и крайници по главата и тялото.  Други привърженици  на " Ботев " също се включили към подсъдимите  и също нанесли на  потърпевшия удари с ръце и крайници в главата и тялото, до момента в който е бил повален.

В същото време, останалите пасажери от микробуса на последователите на " Локомотив " слезли от него и били нападнати от последователи на " Ботев ", които имали доста числено предимство. Взаимно почнали да си нанасят удари, вследствие на което потърпевши още двама души от последователите на " Локомотив “.

Едновременно с това, останалата част от последователите на " Ботев " почнали да нанасят удари и по купето на микробуса с дървени пръти, железни тръби и бухалки.

Делото е планувано за разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР