Декларация на БСП Пловдив по повод Деня на труда:Уважаеми работници

...
</TD
>Декларация на БСП Пловдив по повод Деня на труда:Уважаеми работници
Коментари Харесай

БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравеопазване

Декларация на Българска социалистическа партия Пловдив във връзка Деня на труда:

Уважаеми служащи и чиновници, притежатели на дребни и междинни предприятия,

В деня, когато означаваме Международния ден на труда, желаеме да изразим своята признателност за честността и трудолюбието, с които съграждате актуалния живот. Ние сме дружно и обединени, отстоявайки свят, в който трудът се цени, правата на служащите се зачитат и общественото тъждество е действителност, а не фантазия.

Виждаме по какъв начин несправедливостта и неравенството са раздрали нашия свят, оставяйки прекалено много хора в беднотия и страдалчество. Солидарността от ден на ден липсва! Общественозначими проблеми, изискват групова мощ и непоколебима отдаденост на концепцията за обществена правдивост, с цел да можем, дружно, да изградим по-добър свят – свят, в който всеки човек може да живее почтено и да разгърне цялостният си капацитет.

Ние, пловдивските социалисти, разбираме, че битката за трудовите права надалеч не е завършила. Все още има хиляди хора, които са експлоатирани, маргинализирани и лишени от главните си права. Нашата задача остава ясна: да работим неуморно за създаване на заслужено, равнопоставено и стабилно общество, където всеки човек може да живее заслужен живот, свободен от беднотия и ограничавания.

Нека днешният ден ни припомня за силата на единството и смисъла на солидарността. Когато сме обединени, ставаме по-силни и гласът на елементарния човек е чут. Нека продължим да се борим за смяна, да поддържаме тези, които се борят, с цел да създадем бъдеще, в което фантазиите и стремежите на всички хора могат да бъдат осъществени.

Уважаеми другари, за нас членовете на Българската социалистическа партия, политиката е градивно отношение, последователност, търсене на партньорства, доброжелателност към елементарните хора.

Нека помним:

- Социализмът значи опазване на здравето за всички като право, а не като привилегия

- Социализмът значи гратис обучение от детската градина до университета

- Социализмът значи пенсии, които разрешават заслужен живот

- Социализмът значи да се грижим един за различен

Нека останем обединени и непоколебими в устрема си към обществена правдивост! Можем да изградим по-добро бъдеще за всички!

Честит 1 май!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР