Държавният турнир по вдигане на тежести Купа Русе бе открит

...
</TD
>Държавният турнир по вдигане на тежести Купа Русе бе открит
Коментари Харесай

Дългогодишен спортен турнир бе открит отново днес в Русе

Държавният шампионат по повдигане на тежести " Купа Русе " бе открит през днешния ден в спортна зала " Академик " на Русенския университет. Той се провежда за 13-а година от Тежкоатлетически състезателен клуб " Русе “ със съдействието на Община Русе.

В надпреварата вземат участие над 80 млади щангисти от 10 тежкоатлетически клуба от цялата страна в четири възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки до 17 години. Заявки за присъединяване са подадени от ТСК – Русе (традиционен уредник и хазаин на събитието), " Тараненко “ – Русе, " Левски “ – София, " Марица “ – Пловдив “, " Титан “ – Варна, " Мизия “ – Кнежа, " Добруджа “ – Добрич и " Генерал Тошев “ – Генерал Тошево. Класирането ще бъде както и до момента по системата " Синклер “.

Официални посетители на събитието бяха заместник-кметът на община Русе по спорт и юношески действия Борислав Рачев, регионалният шеф Драгомир Драганов и неговият заместител Георги Георгиев, президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Антон Коджабашев, шефът на Оперативна програма " Спортни парцели “ Лачезар Иванов, районният представител на Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, шефът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, шефът на Спортното учебно заведение " Майор Атанас Узунов “ Евгени Недев, административният шеф на лечебни заведения " Медика “ Алисе Муртезова и други

 Официалният старт на конкуренцията бе даден от ръководителя на Управителния съвет на ТСК – Русе проф. доктор Кирил Панайотов, който приветства формалните лица, участниците и гостите. Той означи, че русенският отбор от години е водещ в страната, като съобщи, че ще продължава в персонално качество да подкрепя развиването на тежкоатлетическия спорт в града.

Заместник-кметът Борислав Рачев поздрави уредниците и участниците в шампионата, отбелязвайки, че традициите в този спорт в Русе са и ще не престават да бъдат съхранявани, както с помощта на професионализма и отдадеността на русенския тежкоатлетически клуб, по този начин и на поддръжката на разнообразни институции.

Официални посетители на шампионата са старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов и именитите наши тежкоатлети от недалечното минало Румен Александров, Стефан Топуров, Асен Златев, Севдалин Маринов, Йордан Биков, Трендафил Стойчев, Нено Терзийски, Янко Русев и четирикратният олимпийски медалист Николай Пешалов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР