Читатели на Plovdiv24.bg ни потърсиха за съдействие, за да внесем

...
</TD
>Читатели на Plovdiv24.bg ни потърсиха за съдействие, за да внесем
Коментари Харесай

Само в Plovdiv24.bg: НКЖИ с важни подробности за пробива под Централна гара

Читатели на Plovdiv24.bg ни потърсиха за подпомагане, с цел да внесем изясненост в редица въпроси към пробива под централна жп гара в Пловдив. Тъй като в локалната власт информацията е повече от нищожна, направихме публично питане до НКЖИ. Ето какво ни дадоха отговор:

Какви са линейните графици за реализацията на плана? Кога се чака да бъде напълно преустановено  придвижването на бул. " Христо Ботев " и по кое време би трябвало пробивът да бъде пуснат за коли?

Бул. " Христо Ботев “ няма да бъде затварян напълно за придвижване. Ще бъде пристъпен с по една лента за придвижване в посока, до момента в който бъде изпълнена външната структура на пробива, което се чака да стане до края на м. септември 2023 година.

Кой е финалният план, поради няколкото разновидността, които бяха показани първоначално? Как ще  бъде проведено придвижването към  пробива и от него – към съседните  улици? Ще има ли локали от бул. " Васил Априлов " към  колелото на Централна гара?

От северната страна включването в пробива ще става по бул. " Васил Априлов ", като ще бъдат обезпечени местни платна за придвижване в посока от и към кръговото кръстовище на площад " Гарата “. Трасето на пробива минава под коловозите на ЖП Гара Пловдив и излиза на ул. " Димитър Талев “ в посока кв. " Южен “. Подходът към оборудването от южна страна ще бъде от ул. " Калиакра “ по ул. " Димитър Талев “.

Има ли действия, които би трябвало да се извършат по плана, които не са част от уговорките на НКЖИ, а би трябвало да ги свърши Община Пловдив, с цел да се пусне придвижването по него? Ако има, кои са те?

Общината е направила отчуждителните процедури за обезпечаване трасето на пробива.

Ще бъдат ли ремонтирани и реновирани улиците в квартала от северната страна на пробива (ул. " Кавала “, " Тракия “, " Филип Македонски “, " Д-р Никола Ковачев “ и ул. " Велико Търново “), както и от южната страна на подлеза (ул. " Бяло море “, ул. " Димитър Талев “, ул. " Кукуш “, ул. " Македония “, ул. " Калиакра “) през плана? Или това е ангажимент на Община Пловдив?

От северната страна са планувани реконструкции на инженерни мрежи - канализациионни колектори, водопроводи, топлопроводи и ел. мрежи по ул. " Кавала “, " Тракия “, " Д-р Никола Ковачев “, " Радецки “ и " Велико Търново “. След привършване на реконструкциите, в обсега на СМР ще бъдат сменени и пътните настилки.

От южната страна обсега на обекта е по ул. " Димитър Талев “ до кръстовището с ул. " Калиакра “. Кръстовището на ул. " Димитър Талев “ с ул. Кукуш ( до автогара Родопи) ще бъде реконстуирано и ще се подменят асфалтовите и тротоарните настилки, ще се изградят подлези за връзка с транспортнния пробив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР