Черно море и неговите обитатели е беседата на Регионален исторически

...
</TD
>Черно море и неговите обитатели е беседата на Регионален исторически
Коментари Харесай

Беседа за черноморските обитатели предстои в Бургас

" Черно море и неговите жители " е беседата на Регионален исторически музей (РИМ) Бургас по случай Световния ден на водата, оповестиха от културната институция. Световния ден на водата се отбелязва годишно от 1992 година насам и цели да притегля вниманието върху значимостта и опазването на водните запаси.

По този мотив от 20 до 24 март т.г. Природонаучният музей към РИМ-Бургас е подготвил сказка, по време на която могат да се научат любопитни обстоятелства за нашето Черно море и неговите жители.

Екипът на музея е създал специфична сказка, в която показва главните характерности на Черно море, като по-слаба соленост, съществуване на пласт от сероводород, който е лишен от живот и други и по какъв начин тези особености са се отразили на неговите жители.

Посетителите ще научат дали в нашето море се срещат отровни риби, какъв брой е " рискова “ черноморската акула, за какво калканът е плосък, а морската лястовица риба ли е, или птица. Лекцията е ориентирана най-вече към възпитаници и студенти, само че и към всички любознателни поданици и посетители на Бургас. Лекторите са музейните експерти, които са отдадени в тематиките и могат да ги показват по забавен и занимателен метод.

Беседата e по предварителна поръчка на място в музея (ул. " К. Фотинов " 30) или на телефон: 056 84 32 39.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР