Близо година вече сигнал на пловдивчанин очаква разрешение. Касае се

...
</TD
>Близо година вече сигнал на пловдивчанин очаква разрешение. Касае се
Коментари Харесай

Сигнали на граждани в ОД МВР Пловдив са застинали във времето

Близо година към този момент сигнал на пловдивчанин чака позволение. Касае се за съществено нарушение на сложени ограничавания на придвижването, които водачите безогледно и всеобщо не съблюдават. През това време всичко е " на косъм “. Преди дни на въпросното място едвам не бе прегазено дете точно поради неспазването на рестриктивните мерки. И всичко това на фона на новините за произшествия от цялата страната, които всеки ден ни припомнят за още едно починало дете, млад или възрастен човек.

Въпросът е за какво нямаме противоположната връзка. Няма я нишката сред нас и институциите, от които зависи нещата да се поправят. 

Ето защо става въпрос:

Отнася се за организация на придвижването на бул. “Коматевско шосе “.

" До " Филикон “, на излизане от магазин " Била ", има знак Г 2 /движение единствено надясно след знака/. Този знак, обаче всеобщо не се съблюдава от водачите, които завиват наляво, като се пресичат " Коси успоредни линии " М 15, с което се заплашват участниците в придвижването и в двете направления “, твърди в сигнал до Plovdiv24.bg Рич Мантарлиев.

Той изпраща и фотоси на самия сектор с три образеца на извършители, които пресичат непрекъсната линия. От фотосите се вижда, че даже колчетата към този момент са избутани.

И както прилича на съзнателните и будни жители, той изпраща писмо първо до районното кметство на общината, с цел да алармира за казуса, в очакване да се откри бързо решение, с цел да не стане късно. Това става още през месец септември 2022 година. Без да се бавят, от районното кметство на " Южен “ препращат сигнала му към Оперативна програма " ОКТ ". От там препращат сигнала в КАТ, с молба за оказване на надзор. Копие изпращат и до жителя Мантарлиев, с цел да се види, че те имат предпочитание да се позволи бързо казуса.

В отговора на Георги Стоилов, от Оперативна програма " ОКТ " се споделя, че инсталираната отвесна сигнализация е в сходство със координиран с ОДМВР, бранш " Пътна полиция "   план, който изцяло дава отговор на съществуващата разпоредба и водачите на МПС са в нарушаване на разпоредбите за придвижването. Те препращат писмото до КАТ за оказване на надзор.

От КАТ, обаче и до ден сегашен даже не си вършат труда да върнат отговор на Мантарлиев, с цел да се знае, че нещо се прави  по въпроса.

Не се вижда, че има надзор на посоченото място до ден сегашен. Защо, това непукизъм ли е, или безнаказаност?, пита подателят на сигнала.  

Да, проблемите в ОДМВР не са малко, рокадите имат значение. Но за какво всичко това да е в ущърб на жителите? Защо още веднъж се разграничаваме от цивилизованите страни, където сходни проблеми се придвижват неотложно?

Ние ще търсим и отговора на ОДМВР Пловдив. Очаквайте продължение!  

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР