Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) обяви огнища на

...
</TD
>Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) обяви огнища на
Коментари Харесай

Откриха зараза край Пловдив, определиха 3-километрова предпазна зона

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) разгласи огнища на Инфлуенца А (грип). Вирусът е открит в два животновъдни обекта за развъждане на патици мюлари, находящи се в землището на с Брезово, общ. Брезово, обл. Пловдив. В животновъдните обекти се отглеждат към 8 750 патици (В обект 4160-0302 са 4850 бр. и в обект 4160-0311 са 3900 броя). 

Около засегнатите животновъдни обекти са избрани: 3-километрова защитна зона, в която попада Брезово, общ. Брезово, обл. Пловдив; и 10-километрова следена зона – обл. Пловдив, общ. Брезово: с. Чоба, с. Туркмен, с. Генерал Николаево, с. Отец Кирилово,с. Дрангово, с. Златосел и с. Зеленково, обл. Стара Загора, общ. Братя Даскалови: с. Православ, с. Колю Мариново и с. Верен. 

С цел ограничение на болестта и недопускане на неговото разпространяване, ще се подхващат дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обектите.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, артикули и странични скотски артикули, добити от тях, фураж за птици, както и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обектите.

БАБХ припомня, че птичето месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на Инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР