България е започнала да отнема т.нар. златни паспорти - предоставящи

...
</TD
>България е започнала да отнема т.нар. златни паспорти - предоставящи
Коментари Харесай

България започна да отнема златни паспорти

България е почнала да лишава така наречен златни паспорти - предоставящи поданство против вложения. Това стана ясно от думите на правосъдния министър, който е в Брюксел на закрито съвещание на подкомисията на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и главните права.

В последните три месеца България е лишила 12 златни паспорта, за други пет процедурата е в ход, сподели пред Българска телеграфна агенция Зарков и добави, че въпросът за тези паспорти е бил издигнат на днешното съвещание на подкомисията в Брюксел. Зарков посочи, че България до момента е издала " малко над 120 такива паспорта ".

Проверката на ДАНС за всеки един продължава, съобщи още Зарков и добави:  " Министерството на правораздаването показва, че когато дойдат задоволително ясни данни, не се колебаем изобщо да изпратим предложение до президента да им бъде отнето поданството ".

Той добави, че откакто бяха признати законови промени в предходното Народно заседание, в този момент като министър на правораздаването подписва претенции за лишаване на поданство, тъй като е било открито, че вложенията, които са били направени, с цел да се получи, се оказват несъществуващи.

" Евродепутатите ме питаха за доста неща, главно за основния прокурор и въпроса с неговата позиция по конституционния ни ред - сподели още Зарков. - Информирах ги за направения законопроект на, с който те бяха осведомени и който ние подобрихме, с помощта на мнението на Венецианската комисия. Усилията на българското държавно управление за внасяне на доста значими и предстоящи промени в региона на правораздаването се правят оценка. Групата за наблюдаване на демокрацията в Екологичен потенциал е наясно с компликациите, само че мисля, че правят оценка политическата воля и ритъма, с който работим. И те, и аз, знаем, че крайното решение лежи на раменете на българския парламент, тъй че това остава отворена тематика ".

" Съобразихме се с всички рекомендации като се изключи тези, които засягат Конституцията, по явни аргументи. Дори по конституционни въпроси, като за състава на Висш съдебен съвет, сме подхванали ограничения - като това да пожелаваме по-малки болшинства за вероятно предварително премахване или назначение на основния прокурор. Направили сме всичко по този начин, както ни е било заложено ", добави министърът.

Той сподели още, че на подкомисията в Брюксел са били сложени и въпроси за Висшия ни правосъден съвет и неговото конституиране. Зарков разясни, че това са, общо взето, всички въпроси, които са залегнали и в Плана за възобновяване, и в годишния отчет на Европейската комисия, и които някои обвързват с влизането на България в Шенген.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР