Алекзандър-Кристиян Русев от Русе е роден със синдром Прадер-Вили. Той

...
</TD
>Алекзандър-Кристиян Русев от Русе е роден със синдром Прадер-Вили. Той
Коментари Харесай

Малката скаридка от Русе се нуждае от нашата помощ!

Алекзандър-Кристиян Русев от Русе е роден със синдром " Прадер-Вили ". Той се нуждае от рехабилитация, която да увеличи мускулния му тонус и да подкрепи развиването на фината моторика.Алекзандър-Кристиян е роден в осмия месец, навръх студентския празник преди година. Само след три дни дребното юначе ще посрещне първия си рожден ден със специфична торта, доста балони и дарове. Началото в живота на за Алекзандър не било леко.

" 5 дни се бори за живота си в кувьоза. Беше в сериозно състояние на втория ден. Един месец не се движеше и не се хранеше. Беше на сонда. Имаше намален мускулен тонус. В неонатологията доста ни помогнаха, в болница " Канев ", споделя майката на момченцето - Виолета, пишат от БНР.

Ранното диагностициране и началото на ежедневна терапия с хормон на растежа помагат на детето да пораства.

" Абсолютно нищо не знаех за този синдром. Този синдром се получава при самото зачеване – или майката има две хромозоми 15, или бащата няма 15-а хромозома. "

" Беше към 4,5 кг, като започнахме да бием тези инжекции в двата крайници. На този стадий не съм почнал още в ръцете. Просто нямаше килограмите, по тази причина ни даваха с най-малките иглички да го боцкаме ", споделя бащата на Алекзандър-Кристиян, който му слага инжекциите.

Семейството благодари на доктор Ташкова, която първа се насочва към синдрома.  

Това е първата акция на " Българската Коледа ", в която ще взе участие и Алекзандър-Кристиян. Средства са нужни за ежедневна рехабилитация - за плуване, защото е нужно подсилване на цялата мускулатура и за ерготерапия, която усъвършенства фината моторика.

Това обаче не е първата акция " Българската Коледа ", в която вземат участие родителите му Виолета и Кристиян, които винаги са се включвали в акцията, без да чакат, че самите те някой ден ще се нуждаят от помощта ѝ.

В тези дни преди Рождество, всички деца се стараят да изпишат красиво писмата до Дядо Коледа. Така направил и 8-годишният батко на Алекзандър - Валентин.

" И като писа писмото, написа и на Алекс – какво желае и той. Написа – " От Вальо и от Малката скаридка ".

Надеждата на всички е  " Малката скаридка ", както с любов назовават Алекзандър-Кристиян вкъщи, да порасне огромен, здрав и убеден.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР