Активисти на КНСБ спряха за кратко движението по ул. Гладстон

...
</TD
>Активисти на КНСБ спряха за кратко движението по ул. Гладстон
Коментари Харесай

Блокираха ул. Гладстон, поискаха увеличение на заплатите

Активисти на КНСБ стопираха за малко придвижването по ул. " Гладстон " и обявиха подготвеност да блокират 6 кръстовища в Пловдив. Синдикалистите организираха протестна акция с мото " Да защитим приходите от инфлацията и работните места от рецесията ". Пред пловдивчани бяха показани настояванията на синдиката - повишение на приходите и ефикасни ограничения за преодоляване растежа на инфлацията и излизане от икономическата рецесия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В митинга се включи и президентът на КНСБ Пламен Димитров:

" Настояваме за отплата на приходите на всички български жители сред 12 и 15%. В промишлеността нарастването е над 17%, в услугите - към 15%, т.е. максимален дебитор е страната. Минималната работна заплата да стане 850 лева, което е 1/2 от междинната работна заплата за 2022 година Искаме да се удвои обсега на помощите за отопление за към 300 000 души, за което до момента се даваха 50 милиона, да стане 1 милиард лв., което е оскъдна сума на фона на 65-милиардния бюджет на България. "

Исканията се приготвят взаимно с КТ " Подкрепа ". Синдикатите обявиха, че са подготвени още от първия ден на новото държавно управление да седнат на масата за договаряния. 

Предстоят сходни акции да се проведат в Хасково, Велико Търново и Перник, а е допустимо да се стигне до огромен митинг в София, сподели Димитров. 

Преди митинга се организира съвещание на районен съд на КНСБ, на което досегашния регионален координатор Боян Бойкински е определен за още един петгодишен мандат.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР