Адв. Методи Байкушев бе официално номиниран за кандидат-кмет на Благоевград

...
</TD
>Адв. Методи Байкушев бе официално номиниран за кандидат-кмет на Благоевград
Коментари Харесай

Методи Байкушев ще бъде кандидатът за кмет на Благоевград на Продължаваме Промяната

Адв. Методи Байкушев бе публично номиниран за кандидат-кмет на Благоевград за идните локални избори през октомври. Кандидатурата му бе гласувана по време на общинското номинационно заседание на " Продължаваме Промяната “, оповестяват от партията.

Издигнати бяха още кандидатурите на Андрей Гюров, Владимир Табутов и Станислав Кимчев. Те обаче си направиха отказ в интерес на Байкушев и обявиха, че му гласоподават цялостно доверие.

" Благодаря на всички съидейници за поддръжката. Вярвам, че с насъбрания отвън политиката управнически опит, с общи старания и доста работа, мечтаната смяна в Благоевград е постижима. На всички ни омръзна да слушаме по какъв начин обичаният ни град умира. Работим по мощна управническа стратегия, която ще усъвършенства живота на хората и ще даде ново развиване на града. Ще представим публично програмата ни на особено събитие през септември ", сподели адв. Байкушев.

Методи Байкушев е на 42 години. Роден е и живее в Благоевград, дружно със брачната половинка си и двамата им синове.

Започва кариерата си през 2006 година като младши юрист в Адвокатско сдружение " Димитров, Петров и Ко. “, като единствено след 6 години става ръководещ съучастник.

Под негово управление адвокатската фирма доближава екип от над 50 чиновници и два пъти печели наградата " Кантора на годината “ на Who is Who Legal. През този интервал Методи Байкушев съчетава ръководството с експертна адвокатската работа като началник на екипа по правосъдно посланичество и арбитраж.

Ежегодно е посочван като един от водещите български юристи във всички интернационалните правни справочници. През 2020 и 2022 година е включен в листата на най-влиятелните специалисти по интернационален арбитраж в Централна и Източна Европа (CEE Arbitration Powerlist) на Legal500.

Включен е в листата с арбитри към Чешкия трибунал и Арбитражния съд на Рига.

Бил е Генерален секретар на Националния комитет в България на Международната комерсиална камара (МТК) и член на комисията, която номинира арбитри по арбитражни каузи пред най-големия трибунал в света (Международния трибунал към МТК). Бил е преподавател на разнообразни интернационалните арбитражни конгреси в Париж, Прага, Солун, Краков и София.

През 2017 и 2018 година преподава " Бизнес право “ в Американския университет в България, а през 2008 за един учебен срок е хоноруван помощник по гражданско процесуално право в Югозападния университет " Неофит Рилски “.

През 2010 година образова държавните правосъдни реализатори по план на министерство на правораздаването.

Завършил е право в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и е минал през редица спомагателни образования по арбитраж, административно право, устройство на територията, строително и данъчно право. Владее свободно британски език.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР