Административният съд в Бургас обяви изборът за кмет в созополското

...
</TD
>Административният съд в Бургас обяви изборът за кмет в созополското
Коментари Харесай

Драма с изборите за кмет в Зидарово

Административният съд в Бургас разгласи изборът за кмет в созополското село Зидарово за нереален, откри информация на   Burgas24.bg .

Причината е, че претендентът на ГЕРБ Стойчо Петков оспорва резултата. Според решението на Общинската изборна комисия той получава 280 гласа, с 10 по-малко от съперника му Христо Бардуков от Българска социалистическа партия, който получи 50.43% от гласивете на първи тур на извършените преди седмица избори. От откритите в урната 600 бюлетини 25 били недействителни, а на 5 е маркирано " Не поддържам никого “.

Жалбоподателят твърди, че оповестеният избирателен резултат е нереален, защото не подхожда на гласовете, действително подадени за двамата претенденти. Според него в двете секционните изборни комисии при преброяването на гласовете са приели и оповестили за недействителни бюлетини, които са действителни и са подадени в интерес на Петков, както и са приели за действителни, подадени в интерес на спечелилия претендент Бардуков недействителни бюлетини. Оспорени са протоколите на двете СИК.

Решението може да се апелира пред Върховния административен съд в 7-дневен период от оповестяването му.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР