81- годишен жител на село Патриарх Евтимово решил да почисти

...
</TD
>81- годишен жител на село Патриарх Евтимово решил да почисти
Коментари Харесай

Пловдивски пожарникар изнесе на ръце възрастен мъж от огнен ад

81- годишен гражданин на село Патриарх Евтимово решил да почисти сухите треви в двора на къщата си. Горещината и сложното му напредване, станали причина да реши да възпламени сухите треви, с цел да спести време и сили. Секунда измежду като драснал клечката, мъжът си дал сметка, че лумналият огън мъчно може да бъде овладян.

В следобедните часове по улиците нямало и диря от човек. По същото време в селото се намирал и Иван Близнаков - огнеборец във Втора работа на Пловдивската пожарна, почивайки си от следващото натоварено дежурство. Огнеборецът забелязал дима.

Воден от професионалния си инстинкт 49-годишният пожарникар хукнал по улиците на селото и бързо разкрил от къде се носи миризмата на изгоряло. Запаленият огън унищожил треволяците в двора, само че се пренесъл и обхванал спомагателната сграда към къщата на дядото.

Мигновено Иван изнесъл на ръце изпадналия в потрес възраст ен човек, който бил изгубил хладнокръвие и ориентировка. Пожарникарят се обадил по телефона за помощ от сътрудници и почнал да гаси с каквото може. С бързата си реакция той избавил живота на дядото, а асеновградските огнеборци, пристигнали на помощ, избавили и дома на остарелия човек.

На пръв взор това е една елементарна обстановка, в която обаче огнеборецът Иван Близнаков от Пловдив, дава следващия образец за човещина и професионализъм, спасявайки живот.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР