30 лв. е сума, която трудно стига на едно 3-

...
</TD
>30 лв. е сума, която трудно стига на едно 3-
Коментари Харесай

Търговец от Благоевград с неоптимистична прогноза за цените на основните продукти

30 лева е сума, която мъчно стига на едно 3- или 4-членно домакинство за закупуване на артикули от първа нужда, демонстрира репортерска инспекция на Агенция " Фокус “. Към момента на пазара се следи лек спад в цените на олиото, само че всичко останало, изключително плодовете и зеленчуците, бележат върхове. 

Едни от най-скъпите зеленчуци на пазара в Благоевград са чушките, сподели Нери Радославова, притежател на магазин за плодове, зеленчуци и други хранителни артикули. Сметката на търговеца сподели, че за приготвянето на една вечеря от пълнени чушки ще ни трябват най-малко 10 лв.. 

" С 30 лева можем да си купим по-голямо количество плодове и малко зеленчуци. Чушките са с баснословни цени. Да си създадем една вечеря с пълнени чушки ще ни излезе много солено. Килограм чушки и един кг ориз ще ни излезе към 6 – 7 лева, като прибавим и кайма отиваме на над 10 лева Ако си вземем за десерт и някакви сезонни плодове, то ще се вмъкнем в 30 лева за една вечеря “, добави тя. 

Търговецът уточни, че въпреки всичко клиентите към момента държат на качеството на продуктите, само че също по този начин се стремят да купуват и по-евтини артикули. Българските плодове и зеленчуци са с най-високо търсене, само че през зимата такива са единствено марулята и репичките. Другите неща са импорт, означи тя. 

Радославова съобщи, че към днешна дата не е оптимист и не вижда " светлина в тунела “ по повод цените на главните артикули. Не предвижда спад, само че се надява, че няма да има и нов сериозен растеж.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР