27-ото издание на международното изложение Природа, лов, риболов се очертава

...
</TD
>27-ото издание на международното изложение Природа, лов, риболов се очертава
Коментари Харесай

Предстои най-атрактивното издание в Пловдивския панаир

27-ото издание на интернационалното ревю " Природа, лов, лов на риба " се обрисува като най-атрактивното за последните години. То ще се организира от 22 до 26 март 2023 година в Международен панаир - Пловдив с извънредно богатата съпътстваща стратегия. Това оповестиха от пресцентъра.

В нея са планувани разнородни занимателни и потребни формати за деца и възпитаници, а специфичен акцент е 8-ата национална трофейна галерия на паднали дивечови рога. Експозицията е отдадена на 125-годишнината на Съюз на ловците и рибарите в България и ще остане до 9 април в Панаира.

Международното ревю още веднъж се осъществя под егидата на Министерството на земеделието и в партньорство с Изпълнителната организация по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско съдружие " Съюз на ловците и рибарите в България “ (НЛРС-СЛРБ). Освен огромно многообразие от произведения за лов, лов на риба, различен туризъм и спорт от водещи компании, изложбата показва активността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната активност, съхраняването и облагородяването на околната среда.

Парковите пространства на Международен панаир Пловдив ще се трансфорат в естествени декори за обучителната стратегия на деца и възпитаници. За повторно ще се организира самодейността " Горичка в количка “, в която деца от пловдивски учебни заведения ще опознават горския свят по занимателен метод. Формирането на положително отношение към околната среда е във фокуса на образования и занимания със средношколници.

В особено " Горско учебно заведение “ те ще се учат да къмпингуват безвредно, да разпознават дивечови следи и звуци, да се ориентират в гората и да я пазят от пожари. На подрастващите е отдадена цяла поредност от занимания по горска педагогика в границите на петдневното ревю. Част от тях са креативен, като изработването на диорами от естествени материали и рисунки на тематика " Прозорец към природата “.

Други са чисто на практика, като да вземем за пример запознаването с риболовни техники и тънкости за улов на риба. Мини конна база ще бъде разполагаем за искащите да пояздят. Всеки ден на изложбата организацията " Бага Тур “ ще прави демонстрации на старинни умения и практики, свързани с българската история, природа и дивите животни.

Атракциите за възрастните в границите на ревюто също не са малко. Посетителите ще могат да тестват модела на добавена действителност – 3D планиране на диви животни, да стрелят с лък, да гледат игра с мечове, пресъздаваща традициите на античната Дунавска България, и да опитат дивечови специалитети. Много забавна ще бъде и киноложката сказка с представянето на разнообразни породи ловни кучета.

Изложбата подсигурява доста съботно въодушевление със специфичния ловджийски концерт, който ще изнесе духовият оркестър с мажоретен състав на възпитаници от Велинград. Веднага след тяхното осъществяване ще стартира и 4-я народен шампионат по надсвирване със свирки за примамване на дивеч.

Дамският ловджийски клуб " Аврора “ ще показа своята активност и ще почерпи посетителите с приготвени на място ястия от дивечово месо.

Традиционно " Природа, лов, лов на риба " започва с аромата на дивечови гозби, които известният и обичан Ути Бъчваров готви пред Палата 3. И 27-ото издание ще стартира по този начин, а интернационалното ревю чака посетителите в интервала 22-26 март от 10:00 до 16:00 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР