22-годишният пианист от Русе Николай Димитров е избран за втора

...
</TD
>22-годишният пианист от Русе Николай Димитров е избран за втора
Коментари Харесай

Пианист от Русе отново е избран да свири в Младежкия оркестър на ЕС

22-годишният пианист от Русе Николай Димитров е определен за втора поредна година да бъде част от Младежкия оркестър на Европейски Съюз. Той мина сполучливо селекцията и е единственият пианист тази година в оркестъра, в който свирят над 140 млади музиканти от всички страни на Европейски Съюз.

" За мен е огромна наслада да съм още веднъж част от състава на EUYO и единствен представител на клавирната секция в оркестъра. Предстоят доста забавни планове, концерти и стратегии и нямам самообладание да опиша в бъдеще повече за тях, както и да се срещна с новите лица в оркестъра и да се поздравим със старите такива “, показа Николай Димитров, представен от " РусеМедиа ". 

Вече е ясна програмата на пролетния тур, в който ще взе участие и българинът. Тя ще бъде под диригентството на Александър Блох и с присъединяване на трима лауреати на влиятелния конкурс " Кралица Елизабет “ –

Джонатан Фурнел – пиано, Тимъти Чой – цигулка, Хайюнг Чой – виолончело.

Концертите ще бъдат в три белгийски града, в чест на белгийското председателство на Европейски Съюз. На 8 май оркестърът ще свири в Концертгебау в Брюж, на 10 май – в Шарлероа, а на 9 май – Деня на Европа, ще има огромен концерт в " Бозар “ в Брюксел пред многочислени публични посетители от целия свят.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР