Тбилиси. Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили заяви на специална пресконференция

...
Тбилиси. Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили заяви на специална пресконференция
Коментари Харесай

ТАСС: Грузинският премиер заяви, че няма да подаде оставката си въпреки протестите в столицата

Тбилиси. Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили съобщи на специфична конференция в четвъртък вечерта, че не възнамерява да подаде оставката си, с цел да задоволи митингите в столицата Тбилиси, предава ТАСС .
„ В момента, в който съм уверен че оставката ми ще е в интерес на страната, че ще може даже малко да усъвършенства обстановката или да понижи напреженията, няма да се възнамерявам даже за секунда в предприемането на тази стъпка. Днес, обаче, това не е обстановката “, съобщи той.
Протестът беше жарък от убийството на двама младежи в Тбилиси на 1 декември 2017 година. Протестиращите упрекнаха правоприлагащите институции на страната в неуспех да създадат качествено следствие на нещастието. Първоначално, протестиращите желаеха оставката на основния прокурор на страната Иракли Шотадзе. Въпреки това, откакто настояването им беше задоволено, тълпата стартира да желае оставката на целия Кабинет, в това число на Квирикашвили.
„ Утре (петък) делото ще бъде върнато за следствие във вътрешното министерство на Грузия. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Гиорги Гахария ще се занимае с процеса. Той ще го управлява и, несъмнено, аз ще следва всяка стъпка и ще управлявам процеса “, съобщи Квирикашвили.
„ По време на следствието, родителите на починалите младежи ще могат да получават информация по случая всекидневно “, добави той.
Към момента навалица от няколко хиляди души към момента се намира пред Народното събрание на страната. Протестиращите обявиха, че ще стоят там до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР