Тбилиси. Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на

...
Тбилиси. Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на
Коментари Харесай

РИА Новости: Протестиращите са блокирали всички входове на парламента в Тбилиси

Тбилиси. Представители на грузинската съпротива, които стачкуват в центъра на Тбилиси с искане за оставката на държавното управление, са блокирали всички входове в Народното събрание, съобщи един от водачите на опозицията Георги Вашадзе, представен от РИА Новости
Парламентът на Грузия не съумя да одобри изменение в конституцията, което предполагаше прекосяване от смесена към пропорционална изборна система. В Тбилиси пред Народното събрание започнаха митинги на опозиционери, разнообразни неправителствени организации и техните поддръжници. Всички опозиционни сили се сплотиха против държавното управление. Те изискват провеждането на предварителни парламентарни избори и назначението на преходно държавно управление. В момента пред Народното събрание се организира протест с присъединяване на към 20 опозиционни сили, неправителствени и публични организации и техните последователи.
" Блокирахме всички входове на постройката, дано депутатите не идват на следващия ден. Ключовете са у нас, което значи, че не е допустимо влизането в постройката. Призоваваме полицията да не нарушава закона и да не подхваща никакви дейности ", сподели Вашадзе пред кореспонденти.
Той прикани протестиращите да не се разпръскват, да се запасяват с топли облекла и да „ стоят до края “. " Народът би трябвало да завоюва! " съобщи той.
В региона на постройката на Народното събрание са сложени палатки, в които опозицията и техните последователи възнамеряват да спят.
По-рано грузинското вътрешно министерство прикани всички участници в митингите в Тбилиси да съблюдават публичния ред и предизвести, че опитите за взлом или блокиране на държавните органи ще бъдат пресечени от органите на реда.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР