Тбилиси. Грузинският премиер Георги Квирикашвили в неделя призова младите хора,

...
Тбилиси. Грузинският премиер Георги Квирикашвили в неделя призова младите хора,
Коментари Харесай

Ведомости: Премиерът на Грузия призова протестиращите в Тбилиси да се въздържат от насилие

Тбилиси. Грузинският министър председател Георги Квирикашвили в неделя прикани младежите, които стачкуват против твърдата политика на държавното управление за битка с наркоразпространението, както и поддръжниците на извънредно десните сили да се въздържат от насилия и прояви на ненавист. Също по този начин той прикани правоохранителните органи да усилят оптимално ограниченията за сигурност и да предотвратят стълкновения.
„ Искам да се обърна към участниците в акциите, аз персонално е явявам поръчител, че всички в Грузия могат свободно да показват своето мнение. Това, което е приоритет на нашата власт е свободата на словото и свободата на изложение, което се удостоверява в последните часове. Полицията и правоохранителните органи вършат всичко допустимо да могат всички да показват своята позиция “, споделя министър председателят.
Повод за митингите станаха извършени от полицията акции против наркоразпространението в два столични нощни клуба, които съгласно протестиращите са били съпроводени с излишно принуждение и оскърбление на присъстващите. В събота се организира протестна акция, съпроводен ас електронна музика за намаляване на антинаркотичната политика на държавното управление и е бил построен палатков лагер, който е отстранен със мощ от органите на реда в неделя. Вечерта обаче митингите се възобновили и към тях се пробвали да се причислят извънредно десни и националисти, които са спрени от полицията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР