TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в

...
TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в
Коментари Харесай

TBI Bank взе 9% от дигиталната Monobank

TBI Bank се контракти за придобиването на миноритарен дял в норвежката Monobank ASA. TBI Bank влага близо 6 млн. евро за дял от над 9% в частно разпространение на акции на Monobank, регистрирани на фондова борса в Осло.

Monobank е цифрова банка, профилирана в региона на потребителското финансиране, с интервенции в Норвегия и Финландия. Основана е през 2015 година и все още има чист кредитен портфейл от към 360 млн. евро. Развива се сполучливо в скандинавския район като съвременна цифрова банка с високоефективни бизнес действия, основани на новаторски технологии.

"Ние от TBI Bank имаме вяра, че тази инвестиция ще ни разреши да споделяме най-хубавите практики с една от водещите скандинавски финтех банки. Това е в сходство с нашата тактика да се превърнем в цифрова банка от последващо потомство ", сподели Питър Барон, изпълнителен шеф на TBIF Financial Services (TBI Bank). "Освен това този миниритарен дял е първата стъпка в евентуалното съдействие с Monobank като част от тактиката на компанията майка 4finance Group за развиване на бизнеса в скандинавския регион”, добави той.

TBI Bank е фокусирана върху потребителското финансиране и кредитиране на дребни и междинни предприятия в България и Румъния. Чрез доверена мрежа от над 5000 точки на продажба ние обслужваме повече от 1.4 милиона регистрирани консуматори. Ние сме част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Нашият фокус върху клиентите ни движи напред към това да се превърнем в цифрова банка от последващо потомство. Успешният ни бизнес модел и потребителски насочен метод ни разрешиха да се превърнем в най-печелившата банка в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР