TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция

...
TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция
Коментари Харесай

TBI Bank стана съсобственик в норвежка дигитална банка в сделка за 6 милиона евро

TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция Monobank ASA. Банката с бизнес в България и Румъния е купила дял от над 9% от акциите на сдружението, които се търгуват на борсата в Осло, на стойност от 6 милиона евро.

Норвежката Monobank е цифрова банка, профилирана в региона на потребителското финансиране, като тя развива активност в Норвегия и Финландия.

Тя е на пазара в двете страни от 2015 година, като сега кредитният й портфейл възлиза на към 360 милиона евро.

 TBI Bank има нов притежател
TBI Bank има нов притежател

Комисията за защита на конкуренцията утвърди придобиването на банката

" Ние от TBI Bank имаме вяра, че тази инвестиция ще ни разреши да споделяме най-хубавите практики с една от водещите скандинавски финтех банки. Това е в сходство с нашата тактика да се превърнем в цифрова банка от последващо потомство ", разяснява изпълнителният шеф на TBI Bank Питър Барон.

" Освен това този миниритарен дял е първата стъпка в евентуалното съдействие с Monobank като част от тактиката на компанията майка 4finance Group за развиване на бизнеса в скандинавския район ", добавя той.

У нас и в Румъния TBI Bank е позиционирана в сегмента на потребителското финансиране и кредитирането на дребни и междинни предприятия. Потребителите й доближават 1,4 милиона.

Банката е част от най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа 4Finance.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР