ТBI Bank е първата банка в Югоизточна Европа, която внедрява

...
ТBI Bank е първата банка в Югоизточна Европа, която внедрява
Коментари Харесай

TBI Bank e първата банка, която си партнира с Централната банка на Литва за внедряването на незабавни преводи през SEPA Instant

ТBI Bank е първата банка в Югоизточна Европа, която внедрява SEPA Instant, услуга за незабавни интернационалните преводи на територията на ЕИЗ (Европейската икономическа зона). Тя се предлага посредством Централната банка на Литва и дава опция за приемане и изпращане на до 15 хиляди евро в границите на секунди 24/7 – по всяко едно време на денонощието и в почивни дни.

Първоначално услугата, част от тактиката на TBI Bank да предлага банкиране като услуга (BaaS), ще е налична за бизнес сътрудници, започвайки с 4Finance, една от най-големите европейски групи за цифрово потребителско финансиране, която оперира на 13 пазара. Тя ще е от изгода и на клиентите на TBI Bank: входящите преводи по сметки в банката от европейски банки, които също са интегрирали услугата, ще бъдат получавани незабавно.

„ Екипът на TBI Bank е извънредно благополучен, че получи доверието на Централната банка на Литва да бъде първият интернационален сътрудник за внедряването на системата SEPA Instant, споделя Питър Барон, основен изпълнителен шеф на TBIF (TBI Bank). Toва е ход от голямо значение за нас – той демонстрира, че вложенията ни в новаторски цифрови услуги са от изгода на нашите бизнес сътрудници и клиенти. Клиентите ни ще имат дежавю: новата ни услуга ще им подсети на прехода от dial up достъпа до интернет през телефона към широколентовия достъп “.

Внедряването на SEPA Instant е поредна стъпка за TBI Bank към задачата ѝ да се трансформира в цифрова банка от последващо потомство – next gen digital lender, и е резултат от отдадена екипна работа в границите на една година. SEPA Instant е допълнение към Payment Hub – друго BaaS решение на банката. To предлага автоматизирани заплащания към клиенти на 4finance, които получават утвърдените си заеми в действително време.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР