Тазседмичната надпревара в Неапол се превърна в същински фарс, тъй

...
Тазседмичната надпревара в Неапол се превърна в същински фарс, тъй
Коментари Харесай

Фарсът с кортовете в Неапол продължава: Състезател се отказа, за да не се контузи

Тазседмичната конкуренция в Неапол се трансформира в истински фарс, защото голяма част от играчите се оплакаха от положението на кортовете. Въпросните рецензии пък надалеч не бяха безпочвени, тъй като можехме да забележим съществени неравности и даже дупки на голям брой сектори от съораженията в тенис клуб " Неапол ". Това наложи квалификациите да се изиграят в прилежащия град Поцуоли, което даде известно време на уредниците да подобрят комфорта на играчите за дуелите от главната скица, само че това по никакъв метод не се случи.

Редица мачове бяха прекъсвани и отлагани за идващия ден, като това се дължеше на прекомерно хлъзгавата настилка, а множеството тенисисти гласно се оплакваха от кортовете по време на своите срещи и признаваха по какъв начин в никакъв случай не са виждали сходно нещо на равнище ATP.

Кулминацията на тези събития обаче пристигна през вчерашния ден, когато Корентен Муте просто реши да се откаже в края на първия сет от осминафиналния си конфликт против Миомир Кецманович. Французинът на няколко пъти се подхлъзна, до момента в който се опитваше да доближи до топката и това го изкара отвън нерви. Муте заби ракетата си с всичка мощ в рекламните пана и просто сподели на съдията, че няма по какъв начин да продължи да се състезава при сходни условия, отказвайки се при закъснение от 3:5 в първата част, което беше последвано от бурни освирквания на разочарованите фенове.

Впоследствие международният номер 65 разкри, че е имал известни болки в региона на адуктора и не е можел да продължи съпротивата си, имайки поради рисковото съоражение и опцията за приемането на по-сериозна травма. Интересна детайлност е, че на корта по-късно излязоха Фабио Фонини и Пабло Кареньо Буста, чийто дуел беше пресечен единствено три гейма по-късно, тъй като и двамата тенисисти показаха същите терзания, които принудиха сътрудника им да се отдръпна от шампионата.

Naples R2: Another day, another story from Naples. This time, Corentin Moutet ret. vs. Miomir Kecmanovic 3-5.

Both players complained wrt the court condition, esp. for being slippery. ⚠️ Also notice Moutet threw his racquet as well. Reee.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР